Panizzi / (2024)
Ceraso Rosato
Prachtige rijk en fris!
- Rosé
- sangiovese, merlot
- Toscane
-
bij het aperitief, bruschetta, gegrilde groenten en sushi.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
De rosé is rijk en fris met de geur en smaak van rode bessen en kersen samen met citrustonen en een vleug granaatappel. Heerlijk verfrissend.
- Wijn type: Rosé
- Soort: sangiovese, merlot
- Land: Italië
- Regio: Toscane
- Karakter: Elegant
- Alcohol: 13.00%
- Serveren rond: 16°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 10 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2024
- Producent: Panizzi
- Dit product is lekker bij:
bij het aperitief, bruschetta, gegrilde groenten en sushi.
De druiven van deze wijn komen van wijngaarden die tussen de 300 en 400 meter hoogte liggen. Dit zorgt voor een langer groeiseizoen waardoor de aroma’s in de druif beter kunnen ontwikkelen en de frisheid niet verdwijnt. Dat is gelukt! De rosé is rijk en fris met de geur en smaak van rode bessen en kersen samen met citrustonen en een vleug granaatappel. Heerlijk verfrissend.
Wie het over Vernaccia di San Gimignano heeft kan niet om kwaliteitshuis Panizzi heen. In 1979 maakte Giovanni Panizzi zijn droom waar, een eigen wijnbedrijf. Vanaf de eerste jaargang 1989 zijn ze hier bezig om op biologische wijze de kwaliteit van vernaccia tot op grote hoogte te brengen. Vanaf de jaargang 2020 zijn al hun wijnen ook als zodanig gecertificeerd. In 2010 overleed Giovanni, maar vond gelukkig een uitskende opvolger in Simone Niccolai. Samen met wijnmaker Walter Sovran werkt hij met grote zorgvuldigheid en passie in de diverse wijngaarden van het domein. Hun ultime doel is om het unieke terroir van de regio en de karakteristieke kenmerken van de vernaccia op de bet mogelijke manier in de wijn te krijgen. En dat lukt aardig, gezien het enorme scala aan internationale prijzen die Panizzi gewonnen heeft in de voorbije jaren. De meeste wijngaarden liggen direct om de kelders, waardoor er geen kwaliteit door transport verloren gaat.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.