Domaine Pietri-Géraud / (2016)
Cuvée Joseph-Géraud
Een prachtig gerijpte banyuls die niet bij uw cocolade dessert mag ontbreken.
- Zoete wijnen
- grenache noir, carignan
- Banyuls
-
Chocoladetaart met mousse van witte chocolade en macadamia.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Roodbruin van kleur. De neus is nootachtig, tabak, pruim en krentjes. De smaak heeft in eerste instantie tonen van zoet gedroogd fruit, daarna ontwikkelt zich de smaak van noten, koffie en chocola en een lichte houttoon. Het is een evenwichtige, zoete volle wijn met zachte tannine en een lange afdronk.
- Wijn type: Zoete wijnen
- Soort: grenache noir, carignan
- Land: Frankrijk
- Regio: Banyuls
- Karakter: Weelderig zoet
- Alcohol: 16.00%
- Serveren rond: 15°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 15 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2016
- Producent: Domaine Pietri-Géraud
- Dit product is lekker bij:
Chocoladetaart met mousse van witte chocolade en macadamia.
Dit is hun Banyuls Traditionelle. Gemaakt volgens de methode van de voorouders. Dat houdt in dat de wijn gemaakt wordt volgens het “solera”-systeem. De wijn krijgt een lange rijping op houten vaten waardoor een positieve oxidatie optreedt. Bij het wisselen van wijn in de vaten worden de vaten nooit helemaal leeggemaakt, want de nieuwe wijn wordt bij de oudere wijn gevoegd, zodat de oude wijn de jonge wijn begeleidt in het rijpingsproces. De wijn wordt gemaakt van de grenache gris en noir 90 % en van de carignan 10%. De stokken zijn 40 tot 100 jaar oud. De wijn ligt een jaar in betonnen cuves op de fijne lie, daarna 6 jaar op eiken vaten.
Aan het einde van de 19e eeuw ontstond het Domaine Piétri-Géraud. Momenteel wordt het Domaine geleid door de dochter van Maguy Piétri-Géraud, Laetitia. Zij is de vijfde generatie wijnmakers. Ze bezit 26 hectare wijngaarden, waarvan 16,5 hectare op de steile hellingen van de gemeenten met de appellation Banyuls en Collioure. Op de hellingen van de Pyreneeën, grenzend aan de Middellandse zee, bevinden zich de terrassen op een leistenen bodem. Al het werk in de wijngaarden wordt met de hand gedaan. De druiven ontlenen hun identiteit aan de ruwe terroir. De wijnstokken geven het beste van zichzelf, maar de opbrengst is laag, gemiddeld 22hl/ha.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.