Henri Bloem Apeldoorn

Wie zijn wij?

Aan de Asselsestraat 52, in het centrum van Apeldoorn, zit dé wijnspeciaalzaak van Apeldoorn. Wijnkoperij Henri Bloem is in ruim 20 jaar een begrip geworden in Apeldoorn en staat voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Eigenaren Willy de Wilde (registervinoloog), Sascha De Wilde (registervinoloog) en Marco Hoogen Stoevenbelt voorzien u graag van een passend wijnadvies voor iedere gelegenheid.

Het assortiment

Natuurlijk biedt Henri Bloem u een mooi en breed wijnassortiment uit Frankrijk: Languedoc, Rhône, Bourgogne, maar ook prachtige Grand Cru Classé’s uit Bordeaux. Ook onze  Italiaanse afdeling mag er zijn met onder andere tophuizen als Paolo Scavino, Casa Emma, Castellare, Garofoli, Argiano, Roberto Voerzio en Tenuta Il Falchetto. Voor de liefhebbers van Nieuwe Wereldwijnen valt er ook voldoende te genieten. Er is een ruime keuze aan wijnen uit o.a. Chili, Argentinië, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika.  

Duitsland en Oostenrijk

Bijzonder is het uitgebreide assortiment wijnen uit Duitsland. Wij hebben wijnen in ons assortiment van de top van Duitsland zoals Weingut Horst Sauer (Franken), Weingut Leitz (Rheingau) en Weingut Rings (Pfalz), maar ook veelbelovende boeren zoals Weingut Lotz (Moezel) en Weingut Knauss (Württemberg) en Weingut Franzen (Moezel). Van een strakdroge Riesling of Silvaner tot een edelzoete trockenbeerenauslese of een eiswein, alles is verkrijgbaar zelfs een mooie Sekt van Solter uit de Rheingau. Ook Oostenrijkse wijn neemt een prominente plaats in. Weingut Auer (Thermenregion), Weingut Bayer Erbhof (Burgenland), Groszer Wein (Südburgenland), Weingut Prechtl (Weinviertel), Weingut Gritsch-Mauritiushof (Wachau), Weingut Birgit Eichinger (Kamptal) en natuurlijk Weingut Gerhard Markowitsch (Carnuntum) zorgen voor een uitstekend en breed assortiment. Naast diverse Grüner Veltliners kunnen wij u namelijk ook veel rode wijn uit Oostenrijk aanbieden. Wat dacht u van een Zweigelt, St Laurent, Pinot Noir of Blaufränkisch?

Spiegelau Glaswerk

U kunt bij ons terecht voor een uitgebreide collectie van het fraaie Spiegelau Kristalglaswerk. Wilt u een klassiek glas dan is de Vino Grande serie wellicht iets voor u. Toch iets moderner... bekijk dan eens de Authentis serie. Natuurlijk zijn er ook diverse karaffen verkrijgbaar.

Wijncursussen en Proeverijen

Henri Bloem Apeldoorn heeft ruime ervaring in het geven van wijncursussen en proeverijen. Zo wordt de uitermate populaire 'wijncursus voor beginners' al vele jaren gegeven gedurende zes dinsdag- of woensdagavonden. Daarnaast zijn er maandelijks Themaproeverijen, met onderwerpen zoals Port, Malbec en Toscane. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw proeverij op maat samen te stellen. In overleg is veel mogelijk....van een Beaujolais primeur party tot een rieslingproeverij....neem gerust contact op. Overigens worden de cursussen en proeverijen gegeven in Henri Bloem's proeflokaal aan de Asselsestraat 52.


 
Henri Bloem Apeldoorn een paradijs voor elke wijnliefhebber!


Henri Bloem Apeldoorn

Adres

Asselsestraat 52

7311 EN Apeldoorn

Openingstijden

Maandag
11.00-18.00 uur
Dinsdag t/m Woensdag
9.30-18.00 uur
Donderdag t/m Vrijdag
9.30-19.00 uur
Zaterdag
9.00-17.00 uur

Contact

apeldoorn@henribloem.nl
055-5221470

Winkels in de buurt

Contact opnemen

Controle tegen spamberichten

Inloggen Intranet