Henri Bloem Zwolle

Wijnkoperij Henri Bloem Zwolle is sinds 2000 gevestigd aan de mooie Thorbeckegracht. Het pand waarin de vinotheek zich bevindt is een rijksmonument dat dateert uit de 17e eeuw.

Henri Bloem Zwolle is begonnen in 1975 aan de Drie Pistolengang, in het centrum van Zwolle, met een winkel van krap 80 m². Aan de Thorbeckegracht beschikken wij nu over bijna  400 m² oppervlakte. Zo zijn we in staat een ruime keuze aan te bieden aan eenieder die de winkel binnenstapt. Menig wijnliefhebber klopt bij ons aan voor advies over wijn in combinatie met gerechten, een lekkere wijn voor alledag of een mooi relatiegeschenk.

U kunt bij ons terecht voor heerlijke huiswijnen rond de 5 euro, de meest bijzondere wijnen voor de liefhebber en de exclusieve wijnen voor de verzamelaar.

Henri Bloem Hattem

Er zit nu ook een Henri Bloem in Hattem! Klik hier voor meer informatie over deze winkel.

Assortiment

Ons assortiment omvat bijna 1500 verschillende wijnen die we zelf rechtstreeks bij de wijnboer inkopen. Wijnen uit de Bourgogne behoren tot de specialiteit van Henri Bloem Zwolle, evenals dessertwijnen en halve flessen (37,5 ml). Daarnaast hebben wij een grote verzameling aan Europese landen als Duitsland, Spanje, Italië, Portugal maar ook 'nieuwe' landen als Chili, Argentinië en Zuid-Afrika. Ook hebben wij een aantal biologische wijnen aan onze collectie kunnen toevoegen. Dat onze winkel inmiddels een goede reputatie heeft is gebleken. Niet alleen wordt Wijnkoperij Henri Bloem door velen beschouwd als een van de bekendste wijnhandels in de regio, echte fijnproevers rekenen ons bedrijf bovendien tot de beste wijnhandels van Nederland. De meeste wijnen uit ons assortiment vindt u terug in de webshop van deze website.

Bourgogne selectie

Eigenaar Co Hartman heeft sinds eind jaren '70 een goede relatie met wijnproducenten in Oost-Frankrijk. Dit zijn de gebieden Bourgogne en Rhône. Om de contacten te onderhouden bezoeken hij en zijn collega's enkele keren per jaar deze gebieden. Omdat de organisatie veel specialisten kent is er voor bijna alle gebieden in de wereld voldoende mankracht om de beste wijnen en de wijnen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding te zoeken. Dat ook de horeca, bedrijven en instellingen het gunstige prijsniveau en de hoge kwaliteit ontdekt hebben, vloeit hieruit voort.

Kennisoverdracht: Het Wijncollege Zwolle

Het Wijncollege Zwolle is opgericht met het doel onze kennis en ervaring op het gebied van wijn te delen met geïnteresseerden. De middelen daartoe zijn wijncursussen, wijn-spijsproeverijen en thema-avonden. Zo nu en dan worden buitenlandse wijnproducenten uitgenodigd om hun wijnen uit te leggen en te laten proeven. Deze avonden worden gehouden in het sfeervolle proeflokaal op de vide.

Cursussen

Graag delen wij onze kennis en ervaring op het gebied van wijn door wijncursussen op verschillende niveaus aan te bieden. Voor meer informatie zie de agenda in de rechterkolom.

Proeverijen

Twee keer in het jaar organiseert Henri Bloem Zwolle een grote proeverij: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Op deze proeverijen staan tientallen wijnen uit ons assortiment op de proeftafels en zijn vaak producenten aanwezig om uitleg te geven over hun wijnen.

Glas

U kunt bij ons terecht voor een mooie collectie kristalglaswerk van het merk Spiegelau uit Duitsland. Ook zijn er diverse karaffen verkrijgbaar.

Service

Wij vinden uw tevredenheid belangrijk. Mocht u daarom een wijn om welke reden dan ook niet bevallen, dan kunt u deze zonder problemen ruilen voor een andere wijn.  Parkeren voor de deur is mogelijk.

Wij zien u graag terug in onze winkel!

 

Co en Margreeth Hartman

Camil van der Meulen

Herman Faber

Archief

Nieuwsarchief

Henri Bloem Zwolle

Adres

Thorbeckegracht 47-48

8011VN Zwolle

Openingstijden

Maandag
13.00-18.00 uur
Dinsdag t/m Woensdag
09.30-18.00 uur
Donderdag
09.30-21.00 uur
Vrijdag
09.30-18.00 uur
Zaterdag
09.30-17.00 uur

Contact

zwolle@henribloem.nl
038-4217299

Winkels in de buurt

Contact opnemen

Controle tegen spamberichten

Inloggen Intranet