Ingrediënten:

370 gr kipdijfilet

3 el Nando's peri peri sauce medium

300 gr couscous

400 ml kokend water

3 el traditionele olijfolie

2 avocado's met een beetje wijnazijn

190 gr Tasty Tomtomaten

1 rode ui

75 gr rucola slamelange

175 gr verse mangostukjes

Bereiding:

Bestrijk de kipdijfilet met de peri-peri sauce. Verhit de grillpan zonder olie en gril de kip op middelhoog vuur 10 - 12 min. gaar.

Doe ondertussen de couscous in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Voeg de olie toe en laat 10 min. afgedekt staan.

Snij de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes en doe in een schaalje. sprenkel er de wijnazijn over en laat even staan. Snijd de tomaten in parten en de rode ui in ringen. Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de couscous met de slamelange. Halveer de mangostukjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes. Schep de couscous op een grote platte schaal. Verdeel de avocado's, tomaten, ui, mango, en plakjes kip erover. Eet smakelijk!

Bijpassende wijn: een Oosternrijkse Weissenburgunder van Ceel