Wijn kopen bij Henri Bloem is altijd leuk. Deze maand hebben onze wijnwinkels weer helel leuke aanbiedingen. Lees hier de verhalen achter deze wijnen.

 

Garofoli, verrassende wijnen van authentieke druivenrassen.

Italië, het land van zon, strand én cultuur. Van heerlijk eten én wijn. Van tradities én innovaties. Op het laatste vlak staat het wijnhuis Garofoli zijn mannetje. Ze weten namelijk als geen ander hoe ze de wensen van de moderne wijndrinker kunnen vertalen in wijnen met diepgang en karakter. Mede dankzij de familie Garofoli worden de authentieke vini Marchesi niet alleen meer gedronken door de lokale bevolking en de toeristen.

Met de klassieke druivenrassen uit dit gebied weten ze keer op keer weer verrassende wijnen te maken. Wij zijn al jaren grote fans en willen ook u graag kennis laten maken met deze fantastische wijnen.

 

Garofoli Kòmaros rosé proberen?

Garofoli Komaros rosé
bestel hier >>>

 

Garofoli Colle Ambro proberen?

Garofoli Colle Ambro rode wijn
bestel hier >>>

 

Domaine du Tariquet – Vakmanschap met druivenrassen van weleer.

Het is best prettig om een wijn te drinken met een bescheiden alcoholpercentage. Ze zijn alleen lastig te vinden. Wij vonden hem bij Domaine du Tariquet. Van oudsher was het  domein gespecialiseerd in het maken van Armagnac, toch heel iets anders dan de frisse witte wijnen die het domein nu produceert. Gemaakt van de ‘vergeten’ druivenrassen ugni blanc, de colombard en de gros manseng. Kent u ze? Het zijn allemaal redelijk onbekende druivenrassen die het prima doen in de ‘Sud Ouest’, dat gebied tussen Bordeaux en de Spaanse Pyreneeën. In de blend met sauvignon blanc zijn het verfrissende wijnen waar je altijd een doosje van in huis moet hebben. Zeker voor deze prijs!

Domaine du Tariquet Sauvignon Blanc proberen?

Tariquet sauvignon blanc
bestel hier >>>

 

Domaine du Tariquet Selection proberen?

Tariquet witte gascogne wijn
bestel hier >>>

 

Elzas wijnen zuiver - slank - fris

Domaine Bott Frères Pinot Blanc Tradition proberen?

Pinot Blanc van Bott Freres bij Henri Bloem

bestel hier >>>

 

Domaine Bott Frères Pinot noir tradition proberen?

Pinot Noir van Bott Freres

bestel hier >>>

 

Cave Pfaffenheim WIJ STAAN Pfaff!

Cave Pfaffenheim Pfaff Black Tie proberen?

Pfaff Black Tie witte wijn

bestel hier >>>

Cave Pfaffenheim Pfaff Gewurztraminer proberen?

bestel hier >>>

 

Domaine Bott-Geyl

Domaine Bott-Geyl Points Cardinaux Métiss proberen?

Bott-Geyl Point Cardinaux Métiss

bestel hier >>>

 

 

Weingut Prechtl - Vineus Oostenrijk op z'n best

Een gastronomische alleskunner, dat is de grüner veltliner. De smaak van deze ‘nationale wijn’ van Oostenrijk kan, afhankelijk van het terroir, variëren van licht en spritzig tot krachtig en weelderig. Bij Weingut Prechtl uit Weinviertel maken ze al generaties lang wijn van oudere stokken ‘grüner’. Die staan hier op hun favoriete löss bodem. Dit en het grenzeloze enthousiasme van het huidige wijnkoppel in charge, Franz en Petra Prechtl, verklaart het geheim waarom hun wijnen al sinds jaren internationaalop de kaart staan.

 

Weingut Prechtl Symphonie Rosé proberen?

Prechtl rosé

bestel hier >>>

Weingut Prechtl Grüner Veltliner Längen  proberen?

Prechtl Gruner Veltliner

bestel hier >>>

 

Bodegas Carchelo Ontdek spannend rood uit Jumilla.

Als je het hebt over Spaanse wijn, dan zijn het vaak de bekendere streken die genoemd worden. Maar er zijn veel meer gebieden met interessante wijn. Wie kent bijvoorbeeld Jumilla? In dit kurkdroge en hete gebied staan de druivenstokken aangeplant op 700 meter boven zeeniveau Het zijn echte overlevers, met geconcentreerde druiven voor intense wijnen gemaakt van de monastrell, syrah, cabernet sauvignon en de tempranillo. De wijnen ervan kunnen makkelijk concurreren met de grote Spaanse klassiekers. Daar zorgt de jongste generatie van de familie Sierva van Bodega Carchelo persoonlijk voor.

Bodegas Carchelo Altico  proberen?

Carchelo Altico rode wijn

bestel hier >>>

Bodegas Carchelo Carchelo proberen?

Carchelo C rode wijn

bestel hier >>>

 

 

Proefpakketten

Naast de aanbiedingswijnen hebben we natuurlijk ook weer een heel uitgebreid juni proefpakket, maar ook een Elzas proefpakket.

Proefpakket juni 2021

bestel hier het juni proefpakket >>>

Elzas proefpakket

bestel hier het Elzas proefpakket >>>

 

 

Alles over de Henri Bloem juni wijn aanbieding nog eens op uw gemak nalezen?

Download hier het volledige PDF bestand >>>