Startcursus Plezierig Proeven

ma 18 oktober 2021
Henri Bloem Groningen

Wat vind ik lekker?

Hoe kies ik wijn?

Hoe herken ik wijn?

Welke wijn kan ik bewaren en hoe?

Welk gerecht past bij deze wijn?

 

Wij kunnen u helpen antwoorden op deze vragen te vinden. Voor de beginnende wijnliefhebber start Wijnkoperij Henri Bloem Groningen de basiscursus “Plezierig Proeven”.

 

Wijn een ingewikkeld product?

Deze cursus is voor iedereen die met plezier een goed glas wijn drinkt en graag iets meer over wijn wil weten. Want één ding is zeker: hoe meer je van wijn weet, hoe boeiender het wordt en hoe meer je er van geniet.

 

De cursus behandelt een breed scala van wijnen uit alle belangrijke landen en streken. Door proeven leert u de verschillende smaken kennen. Verschillen tussen Franse- en Italiaanse wijn, maar ook van wijnen buiten Europa.

 

Het proeven, beoordelen en genieten van wijn komen uitgebreid aan bod. Maar ook de belangrijkste druivenrassen, wijnbouw, wijnbereiding en wijnwetgeving zijn belangrijke onderwerpen. Zo leer je verschillende wijnstijlen kennen. De meest belangrijke wijngebieden worden besproken.

 

Zelfs wijn & spijs komt in deze cursus aan bod. Bovendien kunt u al uw vragen over wijn stellen. Na het afronden van deze cursus, kunt u het officieel erkende examen doen en het “wijndiploma” behalen (norm SDEN 2), dat u toegang verschaft tot de cursus “wijnbrevet”.

 

De cursus wordt gegeven door Vinoloog Hans Wiersum

 

Cursusduur:  5 lessen van 2,5 uur (1 avond per week, op maandag van 19.30 - 22.00 uur)

 

Cursusdata:

Data maandag: 18-10-2021/25-10-2021/01-11-2021/8-11-2021/15-11-2021

 

Plaats: Proeflokaal Wijnkoperij Henri Bloem, Verlengde Hereweg 26-28 te Groningen.

Cursusprijs: € 195,00 inclusief de te proeven wijnen (± 8 wijnen per avond) en het cursusboek, “Opstap naar de wijn”. Het cursusgeld dient op de eerste cursusavond contant te worden voldaan.

Voor uw en onze veiligheid vragen verzoeken wij u bij binnenkomst uw Corona toegangsbewijs (bv CornonaCheck app) met idenditeitsbewijs of een negatieve testuitslag van max. 24 uur oud te tonen!

 

Aanmelden kan via E-mail: groningen@henribloem.nl