Wijn-Corona-Proof-erij
Oktober is de wijnmaand en daar hoort natuurlijk zoals elk jaar een mooie wijnproeverij bij.
In het verleden kwamen daarvoor meer dan 400 gasten naar Hotel Haarhuis om daar een keuze te maken uit meer dan 120 wijnen, begeleid door de feestelijk aangeklede stands met kaas, worst en brood, als ook een paar wijnboeren. Dat was pré Corona, en de realiteit heeft ons in rap tempo ingehaald.
En toch willen we u ook dit najaar laten genieten van een aantal heerlijke wijnen die wij in ons assortiment hebben, maar helaas zal dat gepaard gaan met aangepaste spelregels. Laten we het evenement maar meteen een heldere naam geven; het wordt een
Corona-proof-erij en wel op
zondag 25 oktober in de grote zaal van Hotel Haarhuis.
We houden ons strikt aan alle regels die het RIVM ons voorschrijft. Zo zullen er niet meer dan 80 mensen tegelijk in de zaal van 400 m2 zijn, die ruimte voldoende biedt zodat iedereen zich op anderhalve meter van elkaar kan bevinden.
- De proof-erij start om 13.00 uur en wij ontvangen maximaal 10 personen per kwartier; dat betekent dat u voor een bepaalde tijd reserveert;
- U bent van harte welkom met maximaal 4 personen per gezelschap. Komt het gezelschap niet uit één huisgezin, dan is de anderhalve-meter regel ook hier van toepassing.
- Voor het entreegeld van € 12,50 p.p. sturen wij vooraf een factuur om opstoppingen bij binnenkomst te vermijden;
- U vult vooraf thuis een gezondheidsverklaring en de namen, telefoonnummers en mailadressen van iedereen in uw gezelschap in en levert die in bij binnenkomst;
- Deze gegevens worden 4 weken door Haarhuis bewaard en daarna vernietigd;
- We kunnen helaas geen welkomstbubbel schenken, maar u ontvangt van ons een tasje met met alles wat u nodig heeft, nl.: een proefglas, uw proefboekje, een pen, een servetje, een halve liter water, een zakje met stokbrood, een bakje met kaas en charcuterie van onze bekende partners bakker Tom van Otterloo, het Zuivelhoekje en slagerij Pepijn Putman; zo kunt u tijdens het proeven op een verantwoorde en hygiënische wijze toch genieten van wat zij te bieden hebben, zonder gemeenschappelijke zaken aan te hoeven raken;
- Bij de spitons (spuugbakken) vragen we u vriendelijk om ook daar de onderlinge afstand te respecteren;
- We vragen u vriendelijk om niet langer dan twee uur in de zaal te blijven; we denken dat die tijd ruim voldoende is om rustig te kunnen proeven, want:
- We presenteren u een kleinere selectie wijnen (60), van 20 verschillende wijnhuizen vanuit de hele wereld.
- De 10 proeftafels zijn even groot als andere jaren, maar met slechts 6 te proeven wijnen per tafel is er voldoende ruimte om met maximaal drie personen tegelijk te kunnen proeven.
- Er zal een duidelijke looproute zijn, zodat het contact van tegen elkaar inlopende mensen tot een minimum beperkt blijft;
- De tafels worden dusdanig opgesteld dat er zowel voldoende ruimte is om te kunnen proeven, als om even met elkaar te overleggen aan zitjes, die natuurlijk ook ruim uit elkaar staan opgesteld;
- De wachttijden aan de tafels zal zeer beperkt zijn omdat er bijna net zoveel wijnen zijn als proevers.
- Het RIVM heeft ons bevestigd dat als iedereen zich aan de 1,5 meter-regel houdt, er geen enkel risico bestaat op verplichte quarantaine na afloop.
Kortom: we denken dat we met de nodige voorzorgsmaatregelen op een veilige manier een bijzonder leuke en interessante proeverij voor u kunnen organiseren, die zeer de moeite van het bezoeken waard is. De regels schrikken misschien op het eerste gezicht wat af, maar als we met elkaar alle overheidsmaatregelen respecteren en in acht nemen, gaat het helemaal goedkomen. Omdat Haarhuis vergunning plichtig is, zullen ook zij erop toezien dat alle gegeven aanwijzingen strikt opgevolgd worden. Dit in ons aller belang!
Wij hopen dat we u hebben kunnen overtuigen dat u uw (misschien wel jaarlijkse) wijnuitje ook dit jaar niet hoeft te missen en wij zien uw inschrijving dan ook met plezier tegemoet.
Maar wilt u op een bepaalde tijd komen proeven, wees er dan snel bij, want zoals gezegd kunnen en mogen we slechts 10 personen per kwartier toelaten, dus een bepaald tijdslot loopt al gauw vol. In principe starten we om 13.00 uur en kunt u tot 16.00 uur reserveren.
Dit kan in de winkel, per mail arnhem@henribloem.nl of telefonisch 026-4455220. Om begrijpelijke redenen kunnen we geen reserveringen aannemen via de sociale media.
Aanmelden is verplicht.
Na afloop van de proeverij is er, net als andere jaren, gelegenheid om in het volledig vernieuwde restaurant van Haarhuis, Perron 5, te blijven eten. Dat zal natuurlijk niet aan lange tafels gebeuren, waar iedereen aanschuift, maar gezellig met uw eigen gezelschap.
De chefkok heeft een heerlijk driegangenmenu samengesteld, bestaande uit:
Salade van hazenrugfilet met doperwtjes, Tomberry tomaatjes en knolselderij
***
Fazantdijen met amandelroom, rauwe ham, zuurkool en rode kool
***
Gepocheerde ananas met steranijs en witte chocoladecrème
De prijs hiervan is € 31,00 incl. een bijpassend wijnarrangement, tafelwater en een kopje koffie of thee na afloop.
Als alternatief bestaat de mogelijkheid om een borrelplank te bestellen met wat lichte hapjes, eveneens begeleid door twee glazen wijn van Henri Bloem. De prijs hiervan is € 17,50 p.p. Beide arrangementen kunnen direct aansluitend aan de proeverij genuttigd worden, dus twee uur na uw gereserveerde starttijd van de proeverij. Reserveringen hiervoor lopen uitsluitend via Henri Bloem Arnhem.
Wij gaan de uitdaging graag aan om er een heel leuke middag van te maken en we hopen van harte dat we u daar een groot plezier mee doen.
Mocht de proeverij door aangescherpte overheidsmaatregelen op het laatste moment niet door kunnen gaan, dan zullen wij u met een leuk en passend alternatief verrassen. Laten we vooralsnog hopen dat dat niet nodig zal zijn.
Met een hartelijke groet,
Michel, Marja, Mariska en Harm
Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem
arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl | 026-4455220