Robertson Winery / (2021)
Pinotage
Grote BBQ-vriend!
- Rode wijn
- pinotage
- Robertson
-
Lamsvlees, pizza en pasta
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Dieprode kleur met paarse rand. Neus met rijpe aardbeien, banaan, en kersen. Mooi geïntegreerd hout en zachte, ronde afdronk.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: pinotage
- Land: Zuid-Afrika
- Regio: Robertson
- Karakter: Kruidig
- Alcohol: 13.00%
- Serveren rond: 17°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 3 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2021
- Producent: Robertson Winery
- Dit product is lekker bij:
Lamsvlees, pizza en pasta
Pinotage is een kruising tussen pinot noir en cinsault (ook bekend als hermitage) en bij uitstek de druif van Zuid- Afrika. De wijnen beslaan een groot scala aan kwaliteit; van alledaagse slobberwijn tot dikke geconcentreerde wijnen die baat hebben bij een verdere rijping op fles. Maar altijd met tonen van leer, koffie en chocolade. Heerlijk bij vlees, stoofpotten, pizza en pasta en alles van de BBQ.
De Robertson Vallei heeft zijn bekendheid voor een deel te danken aan de grote hoeveelheden rozen die daar groeien. Daarnaast zijn er natuurlijk de wijngaarden, onder andere die van Roberston Winery, genoemd naar de wijnstreek. In 1942 is Robertson Winery opgericht en heeft zich sindsdien bewezen als een van de meest innovatieve “wineries” van Zuid-Afrika.
Bij Robertson Winery draait het allemaal om samenwerking. Het terroir, het water, de natuur en de menselijke hand. De hele gemeenschap van het kleine stadje werkt en bouwt mee aan de wijnen van Robertson, wat het bij uitstek een product om te delen maakt; genieten doe je samen!