Submenu

Blog

Wijnhuis Le Cecche

di 12 oktober 2021
Henri Bloem
Van arts naar wijnboer | het verhaal van Jan de Bruyne Sommige mensen lukt het om het roer succesvol volledig om te gooien. Zo ook Jan de Bruyne. Samen met zijn Italiaanse vrouw ruilde hij zijn carrière als arts in voor het spannende bestaan als wijnboer.      In gesprek met... De wijnen uit het assortiment van Henri Bloem zijn gemaakt met passie, kennis en hard werken. Achter elke wijn schuilt het verhaal van de makers. Om eens in het hoofd van deze bevlogen vakmensen te kijken, gaan wij in deze rubriek in gesprek met hen. In deze aflevering een gesprek met Jan De Bruyne van Le Cecche in Diano d’Alba. Waar heeft u het vak geleerd? ‘Door het te doen. Als je geïnteresseerd bent, komt de kennis vanzelf door er veel over te lezen en te praten met diverse collega’s uit het vak. Met andere wijnbouwers, met oenologen, en met de  landbouwingenieur die je begeleidt.   Wat is voor u belangrijk in uw wijnen? ‘Ik besteed veel aandacht aan zuiverheid, aroma’s, en het behouden van de typiciteit van de druif.’   Welke wijn of wijnmaker heeft uw stijl van wijn maken het meest beïnvloed? ‘Eerst was er de kennismaking met Franse wijn. Die leerde ik thuis drinken. Eerst Bourgognes, daarna wijnen uit de Rhône. Vervolgens raakte ik zeer geïnteresseerd in Italiaanse wijn. Je begint dan met Chianti uit Toscane. De logische stap daarna is Piëmont met de nebbiolodruif. Die zorgde er voor dat  we daar uiteindelijk zijn neergestreken.’   Hoe lang maakt u al wijn? ‘Al 20 jaar.. de tijd is voorbijgevlogen!’   Voor wie zijn uw wijnen bedoeld?‘ Voor iedereen, tenminste dat hoop ik! De wijnen met nebbiolo zijn niet de gemakkelijkste, maar de rijkdom van Piëmont is de verscheidenheid van lokale druivensoorten.   Welke talenten moet iemand hebben die overweegt uw vak te gaan uitoefenen? ‘Groene vingers! Je moet echt houden van het werken in de wijngaard. Dat is belangrijker dan veel kennis van wijn. Want daar wordt de basis van een goede wijn gelegd.   Kunt u iets vertellen over de wijnen van vandaag de dag? ‘Ik denk dat de wijnen van vandaag beter zijn dan ooit tevoren in de geschiedenis. Dat komt omdat we steeds meer kennis hebben over de productieproces van wijn. We passen steeds betere technieken toe. Zo kunnen we bijvoorbeeld in ‘lastige’ jaren toch mooie wijnen maken.‘   Wat is uw favoriete wijn/spijs combinatie? ‘Een Nebbiolo van enkele jaren oud met een goede wildstoofschotel.’   Wat is uw favoriete wijn voor dagelijks gebruik? ‘Een glas dolcetto, die past eigenlijk prima bij elk gerecht.’   Waar spendeert u momenteel veel tijd aan? ‘Aan het steeds nauwkeuriger werken in de wijngaard en kelder. Denk aan het exact kiezen van de oogstdatum. Klassewijn maken is precisiewerk, ieder detail telt.’   Heel hartelijk dank voor uw tijd, het geeft ons een goed beeld van u en uw prachtige bedrijf. ‘Dank aan Henri Bloem, die onze wijn nu al jaren verkoopt en ons in Nederland bekendheid geeft.’    Bekijk hier welke wijnen van Le Cecche we momenteel op voorraad hebben in onze webshop >>> of informeer bij uw Vinotheek in de buurt
Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2021

vr 1 oktober 2021
Henri Bloem
Eindelijk herfst! Wat is het toch heerlijk dat we vier keer per jaar een totaal ander seizoen hebben. Met elke keer weer van die vertrouwde dingen die daarbij horen. Nu gaan iedere dag de lampen weer wat vroeger aan en gaan we weer terug naar binnen. Bij zo’n nieuw seizoen eten en drinken we weer heel anders. Van die fijne herfstgerechten en bijpassende wijnen die net even wat meer warmte geven. Ga net een stapje verder en denk eens aan gerechten met wild. Vanaf oktober zijn fazant, eend, duif, konijn en hert weer beschikbaar. Wacht dus niet tot Kerstmis en geniet nu van al dit lekkers. Geniet van de herfst!   Domaine Guy Moulinier - Wijnmaker met lef Vigneron Guy Moulinier en het wijngebied St-Chinian zijn een perfecte match, want ze zijn allebei even eigenzinnig. St-Chinian is dat vanwege zijn bijzondere variantie in bodemsoorten. Er zijn schist,klei-kalk en zandsteen bodems die elk een ander smaakaccent geven aan de lokale druiven. En Guy is van dezelfde categorie, want die durft het aan om deze druiven te blenden tot wijnen met een bijzondere diepgang. Alleen talentvolle wijnmakers mét lef kunnen dit.  Domaine Guy Moulinier Saint-Chinian Viognier Guy’s wijnen zelf zijn van het kaliber levendig en karakteristiek. Zo ook zijn viognier. Van zichzelf al geen doetje qua smaakintensiteit, maar als ‘Moulinier-wijn’ een ware persoonlijkheid. Naast de klassieke kenmerken als vol en romig met fijne frisheid, is deze viognier ook bijzonder aromatisch. Een verleidelijke mix van exotisch fruit, denk aan mango, rijpe ananas en een sappige perzik. En dan met een fijne ‘bite’ en een verfrissend zuurtje. Bestel hier >>> Domaine Guy Moulinier Saint-Chinian Les Sigillaires De ‘Les Sigillaires’ is gemaakt van het druivensap van zeer oude wijnstokken. Die geven minder rendement, maar tegelijkertijd meer geconcentreerd sap. Daar maak je wijn van met veel smaak en diepgang. Dit is zo’n wijn waar je echt even de tijd voor moet nemen. Het is een krachtige wijn met dat rijpe volle zwarte fruit, wat vanille in zeer bescheiden vorm en die licht kruidige laurier ondertoon die zo typisch is voor de wijn uit Saint-Chinian. Vol, en tegelijkertijd kruidig en elegant. Bestel hier >>> Toso Estate Italiaanse basis met Amerikaanse flair Neem wat Italiaanse wortels, plant ze in een van de meest succesvolle wijnregio’s in Argentinië, en geef ze een vleugje Amerikaanse voeding. Een garantie voor succes. Dit staat voor de van origine Italiaanse familie Toso, die zich in Maipú, Mendoza vestigden. Generaties later zijn ze een van de belangrijkste wijnproducenten aldaar en worden ze  bijgestaan door wijnwizard Paul Hobbs, dé Amerikaanse wijnconsultant. Tegenwoordig is Pascual Toso één van de oudste en meest prestigieuze wijnhuizen in Argentinië. Ze maken wijn van de bekendste druivenrassen ter wereld. Toso Estate Chardonnay Best of both worlds; Roestvrij staal voor een koele vergisting en Amerikaans hout voor de broodnodige warmte. Het effect: een zwoele fruitbom met frisse touch (ananas, kweepeer, gele appel en citrus). Lekker crispy en toasty in de mond dankzij fijne, opwekkende zuren en een vleugje vanille. Bestel hier >>> Toso Estate Malbec Als Argentijnse wijnproducent kun je niet om malbec heen. Want deze druif is zó op z’n plek in Mendoza dat hij zich van zijn allerbeste kant laat zien. En die is vol, romig en tegelijkertijd krachtig. Heerlijk donker rijp fruit die met 40% houtrijping alle harde kantjes kwijt is. Probeer hem bij de winter bbq of een pittig stuk kaas. Bestel hier >>> Monteabellón - moderne wijnen uit de beste wijnregio’s in Spanje De familie Garcia van Bodegas Monteabellón is geen onbekende als het gaat om het maken van wijnen in die Spaanse wijngebieden die er écht toe doen. Ze hebben hun wijnstokken staan in Ribera del Duero, Rueda en in het bekendste rode wijn gebied Rioja. Ook weten ze als geen ander hoe wij onze wijn het lekkerst vinden. Ze zijn namelijk zonder uitzondering modern gemaakt, op staal of met -bescheiden- houtrijping. Heb je nog geen trip geboekt voor de herfstvakantie? De familie ontvangt je met open armen op hun bodega in Ribera del Duero. Voor de echte ‘Monteabellón experience’.  Monteabellón Rueda Verdejo De tintelfrisse Verdejo van Monteabellón is een heerlijk glas. Super als aperitief en verfrissend als maaltijdbegeleider bij veel lekkers uit de zee. Een unieke smaakcombinatie van exotisch fruit, anijs, een geel appeltje, een prikkelend bittertje en opwekkende zuren. Elke slok blijft heerlijk lang nazinderen in je mond  Bestel hier >>> Monteabellón Roble Spaanse wijn is altijd op dronk. Want de bodega’s houden ze namelijk net zo lang vast, tot de juiste rijping is voltooid. Daarna staat op het etiket of de wijn een roble- , crianza-, reserva- of gran reserva houtrijping heeft. Bij deze roble is het zo dat de wijn korte tijd, slechts vijf maanden, op hout heeft gerijpt. Daardoor proef je in deze wijn wel die hint van zwoele kruidigheid en wat vanille van het vat. Hij is fruitig en fris, maar heeft echt ook wel die tempranillo spierballen. Bestel hier >>> Monteabellón Crianza Bijna een jaar langer dan de Roble kreeg deze 100% tempranillo crianza de tijd om een krachtige karakter te ontwikkelen. Het resultaat van de rijping op eikenhouten vaten: Kruidig met een handje zwarte bessen en rijpe kersen. Zachtere tannines en die heerlijke romigheid. Geef je wijn even de tijd in het glas en je wordt beloond met de smaken van mokka, vanille en een vleugje koffie. Daar hoort een stevig gerecht bij. Heerlijk lange afdronk. Bestel hier >>> Le Cecche Het verhaal van Jan de Bruyne Sommige mensen lukt het om het roer succesvol volledig om te gooien. Zo ook Jan de Bruyne. Samen met zijn Italiaanse vrouw ruilde hij zijn carrière als arts in voor het spannende bestaan als wijnboer. Dit in een van de mooiste wijngebieden van Italië, de Piëmont. Daar maakt hij spannende wijnen van een originele blend, te weten van de nebbiolo-, barbera-, en de dolcettodruif. Dat is zelfs voor de Italianen een bijzondere mix. Maar daar trekt Jan zich niets van aan. Hij maakt gewoon wat lekker is. Le Cecche Langhe Rosso “Il meglio di tre mondi’ Oftewel, het beste uit drie werelden. Dan bedoelen we de warme kruidigheid van de barbera, het fruitige van de dolcetto, en de spierballen van de nebbiolo. Kortom de Rosso van Jan. Kruidig, elegant en krachtig met een speels fruitaccent. Fantastisch inzetbaar bij alles wat bij de herfst past. De wijnen uit het assortiment van Henri Bloem zijn gemaakt met passie, kennis en hard werken. Achter elke wijn schuilt het verhaal van de makers. Om eens in het hoofd van deze bevlogen vakmensen te kijken, gaan wij in deze rubriek in gesprek met hen. Bestel hier >>> In deze aflevering een gesprek met Jan De Bruyne van Le Cecche in Diano d’Alba Waar heeft u het vak geleerd? ‘Door het te doen. Als je geïnteresseerd bent, komt de kennis vanzelf door er veel over te lezen en te praten met diverse collega’s uit het vak. Met andere wijnbouwers, met oenologen, en met de landbouwingenieur die je begeleidt. Wat is voor u belangrijk in uw wijnen? ‘Ik besteed veel aandacht aan zuiverheid, aroma’s, en het behouden van de typiciteit van de druif.’ Welke wijn of wijnmaker heeft uw stijl vanwijn maken het meest beïnvloed? ‘Eerst was er de kennismaking met Franse wijn. Die leerde ik thuis drinken. Eerst Bourgognes, daarna wijnen uit de Rhône. Vervolgens raakte ik zeer geïnteresseerd in Italiaanse wijn. Je begint dan met Chianti uit Toscane. De logische stap daarna is Piëmont met de nebbiolodruif. Die zorgde er voor dat we daar uiteindelijk zijn neergestreken.’ Hoe lang maakt u al wijn? ‘Al 20 jaar.. de tijd is voorbijgevlogen!’ Voor wie zijn uw wijnen bedoeld? ‘Voor iedereen, tenminste dat hoop ik! De wijnen met nebbiolo zijn niet de gemakkelijkste, maar de rijkdom van Piëmont is de verscheidenheid van lokale druivensoorten. Welke talenten moet iemand hebben die overweegt uw vak te gaan uitoefenen? ‘Groene vingers! Je moet echt houden van het werken in de wijngaard. Dat is belangrijker dan veel kennis van wijn. Want daar wordt de basis van een goede wijn gelegd. Kunt u iets vertellen over de wijnen van vandaag de dag? ‘Ik denk dat de wijnen van vandaag beter zijn dan ooit tevoren in de geschiedenis. Dat komt omdat we steeds meer kennis hebben over de productieproces van wijn. We passen steeds betere technieken toe. Zo kunnen we bijvoorbeeld in ‘lastige’ jaren toch mooie wijnen maken. ‘ Wat is uw favoriete wijn/spijs combinatie? ‘Een Nebbiolo van enkele jaren oud met een goede wildstoofschotel.’ Wat is uw favoriete wijn voor dagelijks gebruik? ‘Een glas dolcetto, die past eigenlijk prima bij elk gerecht.’ Waar spendeert u momenteel veel tijd aan? ‘Aan het steeds nauwkeuriger werken in de wijngaard en kelder. Denk aan het exact kiezen van de oogstdatum. Klassewijn maken is precisiewerk, ieder detail telt.’ Heel hartelijk dank voor uw tijd, het geeft ons een goed beeld van u en uw prachtige bedrijf. ‘Dank aan Henri Bloem, die onze wijn nu al jaren verkoopt en ons in Nederland bekendheid geeft.’ Wijn bij wild Elk wild z’n wijn Zoveel wild, zoveel wijn. Maar let wel, niet alleen het vlees, ook de saus en de specerijen die worden gecombineerd bij de maaltijd, zijn van grote invloed op de smaak. En dus op de keuze van de bijpassende wijn. Basisregel is dat hoe groter het wild is, hoe krachtiger de wijn moet zijn. Klein wild gaat goed met iets elegantere wijnen. Groot wild vraagt om krachtige wijn met stevige houtrijping. Duif Kies voor een elegantere wijn met bescheiden houtrijping. Bijvoorbeeld de Monteabellón Roble. Fazant Een verassende combinatie bij fazant is een hout gelagerde chardonnay. Wijn en vogel zijn in perfecte harmonie door de smaakinvloed van de oesterzwammen. Konijn Konijn in mosterdsaus en Provençaalse kruiden past perfect bij de Les Sigillaires van Guy Moulinier. Wijn en gerecht hebben namelijk dezelfde smaakintensiteit. Wilde en tamme eend Er is een groot smaakverschil tussen beide. Wilde eend heeft een intensere smaak en is dé match bij de Toso Estate malbec. Maar doe er dan wel wat gekonfijte vijgen bij. Hert Hert vraagt om een wijn met een krachtig karakter en houtrijping. De Monteabellón Crianza smaakt voortreffelijk bij hertenbiefstuk met wildsaus en rozemarijn. Proefpakket Wild, bestel hier >>>   Proefpakket oktober Bestel hier >>>    Download hier het Pdf bestand van de brochure
Lees meer

Vacature Henri Bloem Bussum

di 21 september 2021
Henri Bloem Bussum
Voor de mooiste wijnspeciaalzaak op de ‘wijnboulevard’ van Bussum zoeken wij per direct een verkoopmedewerker / wijnadviseur. Een representatieve en sociaal vaardige winkelmedewerker, die ons kan ondersteunen met de verkoop van wijn. Ook af en toe bezorgen kan onderdeel zijn van je taak. Je bent energiek en opgewekt en je houdt ervan om in een klein team je handen uit de mouwen te steken. Je werkt in de basis op woensdag, vrijdag en zaterdag. In de drukke decembermaand of tijdens een vakantie is de flexibiliteit om extra te werken zeer gewenst. Je bent leergierig en vindt het leuk om het mensen naar de zin te maken. Uiteraard is het belangrijk dat de kennis van wijn al eigen is, het assortiment leer je vanzelf. Wij bieden een leuke, afwisselende baan en SERVICE schrijven we echt met hoofdletters. Het is soms hard werken, maar omdat we zulke mooie producten verkopen en ontzettend aardige klanten hebben, is het eigenlijk nooit stressvol. Interesse gewekt? Stuur dan gelijk je motivatiebrief naar bussum@henribloem.nl t.a.v. Mark de Graaf. Voor eventuele vragen kun je me ook bereiken in de winkel via 035-69 11 245. Mocht ik even druk zijn laat dan je bericht achter en ik bel je terug! 1e contractduur 6 maanden - verwachte startdatum: liefst vanaf 1 oktober, uiteraard in overleg - soort dienstverband: parttime -  salaris volgens CAO - Rijbewijs B Mark de Graaf Wijnkoperij Henri Bloem Huizerweg 45 b 1401 GH Bussum  
Lees meer

Nieuwsbrief september 2021

wo 1 september 2021
Henri Bloem
De vakanties zijn voor het overgrote deel voorbij. Henri Bloem heeft voor september weer een nieuwe edite van de nieuwsbrief uitgebracht. Deze keer met prijswinnende albariño's. Veel leesplezier.  Maior de Mendoza - Prijswinnende albariño’s Maior de Mendoza, je zou denken dat de naam te maken heeft met een warme en droge wijnregio in Argentinië. Niets is minder waar, want de plek waar deze bodega staat is juist koel en ruim bedeeld qua regen. We hebben het over Rías Baixas, in het noordwesten van Spanje. Hier maakt Marco Barros zijn prijswinnende wijnen van de albariño druif. De internationale pers is vol lof over zijn loepzuivere wijnen. Hij scoort heel hoog in de Engelse Decanter, de Spaanse Guia Peñin en onze Nederlandse Perswijn. Zijn wijn ‘Fulget’ scoorde zelfs goud tijdens het Internationale Wine Challenge.Dit komt zeer waarschijnlijk omdat de wijnen mét liefde, maar zonder enige bestrijdingsmiddelen gemaakt worden. Goed voor de mens, beter voor de natuur en fantastisch voor de wijn. Maior de Mendoza- Fulget Door de rijping op gistcellen zijn aroma’s zoals grapefruit en rijpe perzik in deze wijn net even intenser dan bij een ‘gewone’ wijn uit deze streek. Voeg daar de invloed van de Atlantische winden bij en je krijgt dat dat knisperend frisse plus dat zalige ziltige in deze albariño. Maior de Mendoza - On Lees Drie maanden krijgt deze wijn de tijd om een volle en complexe smaak te ontwikkelen. De wijn rijpt op de droesem die regelmatig wordt geroerd door het vat, dat zorgt voor extra body en smaak. Het resultaat: een verassende combinatie van een krokant zuurtje, verfijnde romigheid en frisse mineraliteit. Samen met de aroma’s van grapefruit, frisse appel en rijpe peer is een slok van deze wijn een langdurige en fijne sensatie in je mond.  De Martino -  Enigma 1 heeft een broertje Behoud van tradities is een kernwaarde van de Chileense wijnfamilie De Martino. Maar ook innovatie en het met de tijd meegaan staan hoog in het vaandel. Zeker bij de huidige, inmiddels de derde en vierde generatie De Martino, die momenteel het bedrijf leidt. De Enigma serie is daar een mooi voorbeeld van. Deze wijn krijgt elk jaar een nieuwe en verassende blend. Want geen wijnjaar is namelijk exact hetzelfde. Alleen de mooiste en rijpste druiven van het betreffende jaar komen in de wijn. In 2019 kreeg Egnima 2 een samenstelling van 70% cabernet sauvignon, 25% malbec en 5%petit verdot. Wellicht heeft u vorig jaar de eerste (Enigma 1) gemist, deze heeft minder cabernet in de samenstelling. Leuk om te vergelijken, vandaar dat we die uitvoering in een proefdoos  anbieden samen met zijn opvolger. De Martino Enigma 2 Proef het beste van het uitstekende wijnjaar 2019: de power van de cabernet sauvignon, de edgy souplesse van de malbec en de spice van de petit verdot. Een en al evenwicht in deze blend! Supergeconcentreerd sap met een fijne zachte bite. De wijn is nu al op dronk, maar zal de komende (tien!) jaren alleen maar mooier worden. Een absolute aanwinst voor de wijnverzameling! Michel Chapoutier - Michel en Marius HET PERFECTE DUO Chapoutier is een hele bekende naam als het over wijnen uit de Rhône wijnen gaat. Maar wijnvisionair Michel Chapoutier ziet ook het potentieel van de dichtbijgelegen Languedoc. Enige overeenkomsten met de Rhône zijn er zeker, bijvoorbeeld de druivenrassen. Voor rood zijn het de bekende grenache en syrah, maar voor de witte wijnen maakt hij wijn van druiven die niet vaak in de Rhône voorkomen, zoals de vermentino. De Marius lijn is een mooie combinatie van de expertise uit de Rhône, de charme van de Languedoc en het gedachtengoed van zijn opa Marius die hij metdeze wijnen eert. Zijn motto ‘een goede wijn is er één die je nogmaals wilt proeven’ is hier absoluut van toepassing. Michel Chapoutier Marius Blanc Voor iedereen die eens iets heel anders in zijn glas wil. Want deze mono-cepage van vermentino geeft een wijn met die typische Languedoc fraîcheur.Het is een levendige wijn met een fijne kruidigheid en een hint van rijpe perzik. Een heerlijk sappige ‘altijd goed’ wijn voor een zeer bescheiden prijs.  Michel Chapoutier Marius Rouge De grenache is qua structuur weelderig en soepel terwijl de syrah krachtig en intens is. Samen vormen ze een perfect duo voor een wijn met gul sap, boordevol donker fruit, zachte tannines en vooralveel smaak. Een wijn met serieus doordrinkgevaar. La Colombette - Boordevol joie de vivre De Languedoc wordt ook wel de ‘nieuwe wereld’ van Frankrijk genoemd. Ze doen het daar op hun eigen, soms wat on-Franse, manier. En dat geldt zeker voor Vincent Pugibet van Domaine La Colombette. Die maakt bijvoorbeeld wijnen van druivensoorten die er van oudsher niet vandaan komen. Dat het dan een ‘Vin de Pays’ in plaats van een AOC is, maakt hem helemaal niets uit. Want de wijnen zijn heerlijk en zitten boordevol ‘joie de vivre’. En dat stoppen ze bij La Colombette in een chique matglazen fles met een prachtig glazen vinolok dopje. La Colombette Pink Colomb Bay rosé Let op, liefhebbers van de pinot noir, dit is een uitvoering die meer karakter heeft dan zijn vrolijke etiket doet vermoeden. Frivool pink gekleurd, maar met een uitgesproken smaak van primair rood zomerfruit. Denk aardbeitjes, rode bes en wat framboos. Maar ook zo’n milde specerijenmix, kenmerkend voor het gebied. Grote pré is het lage alcoholgehalte, dat is slechts 11,5%. Een heerlijk glas voor in de nazomerzon, maar ook een prima begeleider van een zondagse lunch. Niet vergeten! Het september proefpakket met alle wijnen die deze maand in onze Henri Bloem actie zijn.   Download hier het pdf bestand van de september brochure >>>    
Lees meer

Een Gebahr voor de Ahr

do 5 augustus 2021
Henri Bloem Utrecht
Het kan niemand ontgaan zijn dat er zich in de nacht van 14 op 15 juli in het Duitse wijngebied de Ahr een ware ramp heeft voltrokken na de heftige vloedgolf die door de idyllische wijnvallei raasde. Veel wijnboeren hebben al hun voorraden en apparatuur verloren. Sommigen ook hun huis en naasten. Het was een trieste aanblik om de wijnvaten door de straten te zien drijven.   Door onderstaande acties en gedeelde initiatieven hebben wij en u een steentje bijgedragen om het leed iets te verzachten.  Maak een ‘Gebahr voor de Ahr' - Steun de Ahr-boeren en proef mee Naast het doen van een donatie -zie hieronder voor het rekeningnummer-  kun je ook supporten door aan 1 of meerdere van onderstaande sympathieke initiatieven mee te doen: 1. Koop een Proefdoos met 6 verschillende Ahr-wijnen van rijzende ster wijngoed Bertram-Baltes. Voor iedere verkochte doos doneren wij € 25 euro aan de gezamenlijke wijnboeren in de Ahr. De dozen zijn inmiddels uitverkocht Deze actie heeft 1575 euro opgeleverd. Dank u voor alle hulp. 2. Meld je aan voor de BenefietProeverij Ahrwijnen op maandag 23 augustus 2021, georganiseerd door het vakblad Perswijn. Er staat een veelheid aan mooie Ahrwijnen op de proeftafel in Amsterdam. Er zijn nog enkele kaarten (à € 60) verkrijgbaar via de volgende link (ook voor meer informatie): https://perswijn.nl/ahr/ De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. 3. Registreer jezelf en bied mee op de BenefietVeiling die georganiseerd word door Perswijn en Winefields. De opbrengst komt volledig ten goede aan de gezamenlijke wijnboeren uit de Ahr. Dat kan via de volgende link: https://auctions.winefields.com/ De (online) veiling vindt plaats van 23 augustus tot en met 6 september 2021. Een week voordat de veiling begint zullen alle loten zichtbaar worden. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. Zo kun je straks bijvoorbeeld bieden op de door ons ingebrachte 3 literfles 2014 Mayschosser Mönchberg (de ‘maidenvintage’ van Julia Bertram) of op een fles 2005 Château Margaux. De opbrengst van deze flessen was € 980. 4. De mogelijkheid om zelf belangeloos iets aan te bieden voor de benefietveiling is inmiddels gesloten. Indien je vragen hebt over één van bovenstaande punten, trek gerust aan de bel, of kom even langs.   Deze proefdoos Bertram-Baltes bestaat uit de volgende 6 wijnen: 2020 Spätburgunder Blanc de Noir (wit)      2018 Spätburgunder ‘Handwerk’ 2019 Spätburgunder ‘Handwerk’ 2018 Spätburgunder ‘Dernauer’ 2x 2019 Spätburgunder ‘Dernauer Hardtberg’ Voor iedere verkochte doos doneerden wij € 25 euro aan de wijnboeren in de Ahr via het hieronder vermelde rekeningnummer.  Deze aktie loopt tot zaterdag 4 september 2021 Tijschrift Perswijn heeft een aparte rekening geopend voor de opbrengsten van deze acties: het rekeningnummer voor uw eventuele donatie die u wilt doen: NL11INGB0631041761 op naam van Uitgeverij de Wijnpers BV. Vermeld daarbij duidelijk namens wie of wat de donatie wordt gedaan.    Verheugd en dankbaar kunnen we melden dat wij door uw bijdragen € 1575 euro hebben opgehaald. Daarnaast hebben de door ons ingebrachte flessen bij de Winefields benefietveiling € 980,00 opgeleverd. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd voor deze aktie, reuze bedankt namens de wijnboeren in de Ahr! Het resultaat is inmiddels op bovenvermeld rekeningnummer gestort. De paketten zijn inmiddels uitverkocht.   Gebahr voor de Ahr in de Media De initiatieven voor deze streek zijn zelfs al door de media opgepikt. RTV Utrecht heeft dinsdag op Radio en TV aandacht besteed aan deze actie.Op de radio mocht Edwin het verhaal doen (rond 37 minuten).Op televisie mochten onze oudcollega Philip, nu wijngaardmanager in de Ahr en Robert het verhaal doen.   Stuur deze pagina door naar andere geïnteresseerden, immers: #sharingiscaring Tot slot nog een muzikale link die we van Philip kregen van een bevriende muzikant die op een creatieve manier ook zijn steentje bijdraagt, bekijk het filmpje van Maximnoise:  https://youtu.be/mrv9FMFfy_w Met onze oprechte dank voor uw bijdrage en een hartelijke groet, Edwin, Joke, Pierre, Robert en onze chauffeurs: Sjoerd & JeroenWijnkoperij Henri Bloem UtrechtAdriaen van Ostadelaan 12 | 3583 AL UTRECHT | T: 030-2331142utrecht@henribloem.nl | www.henribloem.nl  
Lees meer

Makkelijk en lekker

di 3 augustus 2021
Henri Bloem
Zomer 2021 - dat het nu nog niet zo vlot met het weer mag de pret niet drukken. Wij bij Henri Bloem hopen dat u heerlijk aan het genieten ben, of het op uw vakantie adres of lekker thuis is.  Gemak dient de mens We herhalen nog eens een heerlijk recept, een eenpansgerecht dat perfect combineert met onze wijnen.  Boerenpannetje Ingrediënten: Verse worst, bv. chipolataworstjes 4 x 500 gram aardappelkriel voorgekookt 500 gram wortel in stukjes van ongeveer 2 centimeter 500 gram Sperzieboontjes 2 x doorgesneden 100 gram ontbijtspek in stukjes 1 ui gesnipperd Bekertje slagroom van 200ml Geraspte Parmezaanse kaas, klein handje Verse Italiaanse kruiden, gehakt Peper en zout naar smaak. Olijfolie om in te bakken Bereidingswijze: Sij de worst in stukjes snijden van ongeveer 3 cm groot Fruit de ui Doe de worst samen met het ontbijtspek in de pan Bak ongeveer 5 minuten Voeg nu de groente en de aardappeltjes toe Roerbak ongeveer 5 minuten op hoog vuur Doe nu de verse kruiden erbij, peper en zout naar smaak en het bekertje slagroom. Laat vervolgens 20 minuten sudderen met deksel op laag vuur (tussendoor even controleren wanneer de groente gaar is) als je ziet dat het droog aan het worden is, beetje water of nog beter, scheutje witte wijn erbij. Als alles gaar is afmaken met de Parmezaanse kaas eroverheen.  Opdienen met een frisse salade erbij. Eet smakelijk!  Wijntip Drink dit eenpansgerecht met een heerlijke rode huiswijn van Henri Bloem
Lees meer

Nieuwsbrief zomer 2021

do 1 juli 2021
Henri Bloem
Eindelijk is het zomer! Het is weer de tijd van heerlijk lang buiten tafelen. Daar hoort uiteraard een bijpassende wijn bij. Kiest u voor een vrolijke rosé, voor fris rood, of juist knisperend wit, wij hebben het allemaal voor u. Kom langs in een van onze winkels, of bestel uw keuze online. Château Pigoudet – Duitse kennis voor wijnen met Franse Flair De wijnen van Château Pigoudet vertellen zelf het bijzondere verhaal van hoe een Duitse familie in de Franse Provence fantastische rosés maakt. En dat al twee generaties lang. De familie Rabe spaart al jaren kosten noch moeite om rosé van topkwaliteit te maken. Dat proef je terug in de wijn. Uiteraard speelt ook de herkomst van de wijn een grote rol. Het domein is ideaal gelegen. Het ligt heerlijk beschut voor de Mistral, tussen twee bergen op 400 meter hoogte. Van de toegestane druivensoorten, te weten grenache en cinsault, worden zeer elegante wijnen gemaakt waar je absoluut nóg een glas van wilt.  Château Pigoudet Aix en Provence Première Rosé Met deze wijn in het glas waan je je spontaan op vakantie. Het is een ultieme zomerrosé want hij is fris, licht en elegant. Wijnmaker Ivan Kougazian gaf de wijn wat meer pit en karakter door de toevoeging van syrah en cabernet sauvignon. Samen met de ‘gewone’ Provençaalse druivensoorten grenache en cinsault is het een optelsom van rijp fruit zoals perzik, honing en meloen, met watlychee en fris citrusfruit. En natuurlijk zo’n toetsje zon. Bestel je Pigoudet Première rosé hier >>>  Château Pigoudet, Aix en Provence Cuvée Classic Licht van kleur, maar zeker niet van smaak. De druiven voor deze rosé haalden het beste uit de zeven dagen lange ‘lie-rijping’. Je krijgt dan een volle, complexe en kruidige, maar toch frisse wijn. Qua smaak is het een prachtige combinatie van verfijnde aroma’s van kersenbloesem, stokroos, limoenschil en voorjaarsfruit. Een wijn met genoeg kracht om indruk te maken aan tafel. De Provence op z’n best! Bestel je Pigoudet Classic rosé hier >>> Even Voorstellen Ivo en Campbell Riemens zijn de trotse nieuwe eigenaren van Henri Bloem Bloemendaal, die dit jaar 30 jaar bestaat en inmiddels is uitgegroeid tot een begrip in de hele regio. Uiteraard zullen ze dit samen met de klanten gaan vieren. Campbell is grootgebracht op een wijngaard in Californië en heeft haar gastronomische opleiding gevolgd bij Le Cordon Bleu in Parijs. Ivo heeft internationaal zijn sporen verdiend in de wijnwereld en samen met hun vier kinderen wonen ze in Bloemendaal. Ivo, Campbell en hun team zijn het toonbeeld van gastvrijheid in Bloemendaal. Het adviseren van mooie wijn- en spijscombinaties kunt u rustig aan hen overlaten. Welkom bij Henri Bloem Bloemendaal.  Pigoudet Classic Deze elegante rosé heeft onze harten gestolen. Ogen dicht en je waant je op een zwoele avond in de Provence. Pure finesse en straalt in je glas. Bestel je Pigoudet Classic rosé hier >>> Santa Duc Quatre Terres Onze passie voor wijn vinden wij terug in deze Quatre Terre van Santa Duc deze mag bij ons thuis dan ook nooit ontbreken. Een zomeravond met vrienden, BBQ aan en Quatre Terre open: altijd een perfecte  combinatie. Bestel je Santa Duc Quatre Terres  hier >>> San Leonardo Vette Wij houden van Trentino waar de dagen warm en de nachten koel zijn. Ideale omstandigheden voor deze indrukwekkende sauvignon. Zodra de kurk uit de fles komt ruik je gelijk het prachtige bouqet, heel expressief en verfrissend. Een wijn om vrolijk van te worden. Bestel je San Leonardo sauvignon blanc hier >>> Waterford Estate - feelgood wijnen met een hoog zomergehalte Er zijn van die plekken op aarde waar al het fijne uit het leven samenkomt. Zo’n plek is het Waterford Estate in Stellenbosch, Zuid-Afrika. In dit prachtig gelegen wijndomein weet men te genieten van het zonnige klimaat, de paradijselijke omgeving, de relaxte manier van leven en natuurlijk de mooie wijn. Pure zonne-energie, dat is wat de wijnen uit de Blaauwklippen Vallei kenmerkt. Ze delen dit graag met ons. Deze feelgoodvibe is te proeven in de bijzondere range wijnen die wij selecteerden op het hoge zomergehalte. Maar ook op de bijzondere combinatie van Europese elegantie en dat typische Zuid-Afrikaanse karakter. Waterford Pecan Stream Chenin Blanc De van oorsprong Franse chenin blanc is een van de belangrijkste druiven voor Kevin Arnold, de grondlegger van Waterford Estate. Geen wonder, want het klimaat hier is perfect om van deze druif bijzonder mooie wijnen te maken. Een beetje houtrijping, een snufje viognier, veel tijd en aandacht creëerden samen een wijn die ook na de zomer zorgt voor een sensatie aan tafel. Uitbundig van smaak en met een prachtige balans. Gun deze wijn een groot glas en hij beloont je met intense abrikozen- en perzikaroma’s, romige vanilletonen en zo’n fluweelzacht zuurtje. Bestel je Waterford Pecan Stream Chenin Blanc hier >>> Waterford Pecan Stream Sauvignon Blanc Hello sunshine.. dit is nou een echte sappige Sauvignon Blanc met de juiste dosis van alle karakteristieke aroma’s: limoen, peer, groene appel, kruisbes en een fijne minerale ondertoon. Typisch een geval van het juiste terroir: de kalk en leisteenbodem, de vergisting op stalen tanks en het effect van de rijping op de droesem van zes maanden. Kortom, een frisse wijn, maar met een pittig karakter. Eerst is hij fijn bij de borrel, maar hij kan daarna moeiteloos door naar het diner. Bestel je Waterford Pecan Stream Sauvignon Blanc hier >>> Waterford Pecan Stream Pebble Hill 2017/19 Het beste van vineus Europa in één glas, Pecan Stream Pebble Hill. Een unieke wijn gemaakt van befaamde Franse, Italiaanse en Spaanse druiven. Ze werden zorgvuldig geblend en rijpten deels op kleine houten vaten. Het resultaat: een complexe wijn met heel veel smaak, ook in de lange afdronk. Kers, pruim, met een schepje mooi versmolten hout en garrigue, die lekkere Zuid-Franse kruidigheid. Het is een fijne rijpe wijn, met van die mooie tertiaire smaken als leer en tabak. Een typische wijn voor bij een goed stuk vlees, die de toch al zachte tannines nog verder doen smelten op je tong. Bestel je Waterford Pecan Stream Pebble Hill hier >>> Waterford Estate Chardonnay 2018 Hij is goudgeel, voluptueus en heeft een fijne crèmige structuur. Je proeft en ruikt perzikgelei met vanille, gekonfijte limoen en mandarijn. Maar ook kokos en specerijen. Je komt het allemaal tegen in deze chardonnay van statuur. Neem er de tijd voor, want de afdronk is indrukwekkend. Dit is echt een van de paradepaardjes van het domein. Koop er meteen een doosje van, want dit is een wijn die alsmaar mooier wordt bij het ouderen. Bestel je Waterford Estate Chardonnay hier >>> Waterford Kevin Arnold Shiraz 2016 Houtrijping is bij een shiraz een aanrader. De wijn wordt er zachter en mooier van. De smaak wordt door het soort hout en de leeftijd van het vat beïnvloed. In dit geval krijgt de wijn er een accent van florale aroma’s van, gecombineerd met een fijn pepertje. Maar ook die hint van kruidnagel, laurierdrop en leer. Kortom een fijne wijn met een medium body en veel smaak, subtiele kracht en zachte tannines. Een indrukwekkend lekkere wijn met een mega-lange afdronk. Leuk detail, de wijn is genoemd naar een van de ‘Waterford’ zonen, Kevin Arnold in dit geval. Bestel je Waterford Kevin Arnold Shiraz hier >>> Cantine Buglioni - Maker van Valpolicella klassiekers met een twist Een van de meest succesvolle Italiaanse wijngebieden is de Veneto. De Valpolicella, met zijn drie bijzondere-classico, ripasso en amarone-varianten, is een van de pijlers van dit succes. En terecht, want deze wijnen zijn zeer de moeite waard. Zeker als ze gemaakt worden door een inventieve wijnmaker als Mariano Buglioni. Hij experimenteert vrolijk door op het thema ripasso en amarone, en maakt er een aparte versie naast. Zijn wijnen hebben originele en opmerkelijke namen, geïnspireerd op al die zaken waar je mee te maken krijgt als Italiaanse wijnboer. Cantine Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2018 L’Imperfetto betekent de onvoltooid verleden tijd. In dit geval krijg je wijn uit het beste van twee werelden. Hij is gedeeltelijk gemaakt van die iets lichtere zomerwijn, de ‘gewone Valpolicella, en gedeeltelijk van het sap van de ingedroogde druifjes die voor de Valpolicella Amarone bedoeld zijn. Speels en fris gaat dus samen met geconcentreerd en intens in de blend en samen rijpen ze nog even door op hout. De uiteindelijke wijn is levendig, kloek en vol met donzige tannines. Qua smaak gaat het om rijp rood én zwart fruit, en zo’n achterliggend fris zuurtje. Koel hem iets terug en het is een perfecte zomer-lunch-wijn. Bestel je Buglioni Classico Superiore L’Imperfetto hier >>> Cantine Buglioni Veronese I.G.T. Il Disperato 2020 Helemaal wanhopig (disperato) wordt Mariano Buglioni van alle wetten en voorschriften in zijn land. Maar hij gaat toch zijn eigen gang en maakt een frisse witte wijn in een gebied waarin de voorgeschreven kleur rood is. Dat het dan geen DOC meer is, dat geeft niets. Want liefhebbers van betere wijn herkennen de kwaliteit van deze IGT toch wel. Gemaakt van 100% garganega en een absolute must als zomerwijn. Expressief, frisdroog, met zo’n zalig amandelbittertje. Een melange van divers tropisch fruit, maar ook groene appel. Bedenk de hangmat en de zonnehoed erbij en je hoeft de grens écht niet over voor een dosis zomergeluk. Bestel je Buglioni Verones Disperato hier >>> Celler de Çapcanes - Innovatief wijnmaken op duurzame wijze Ooit van het wijngebied Montsant gehoord? En van Priorat? Die laatste ken je waarschijnlijk wel, maar onthoud vooral ook de eerste. Want deze DO (Denominación de Origen, de Spaanse AOC) is zo goed bezig, dat ze binnenkort minstens net zo beroemd zijn. Innovatief wijnmaken op duurzame wijze Voorlopers van dit succes zijn de wijnboeren van de coöperatie Celler de Capçanes uit Montsant. Eerst keken ze op naar hun buren, nu zijn ze trots op hun eigen terroir. Het is een woest landschap met bush vines wijngaarden op ruige hellingen. Dankzij hun harde werk hebben hun wijnen de potentie om de successen van het nabijgelegen Priorat minstens te evenaren. Ook wij van Henri Bloem hebben dit gemerkt, en zijn blij om deze wijnen onder de aandacht te kunnen brengen. Montsant Sense Cap Tinto 2020 Sense cap, betekend letterlijk ‘zonder hoofd’. Maar deze wijn heeft wel degelijk kop en staart. En over de hele lengte hiervan is het genieten van een volle soepele wijn met véél fruit. Een hele mand vol met kersen, bramen en rode bessen. En dat bosje kruiden. Serveer hem vooral tijdens zomerse dagen niet warmer dan 16 graden om er optimaal van te genieten. Bestel je Montsant Sense Cap Tinto hier >>> Montsant Sense Cap Blanco 2020 Bij een blend worden de verschillende druivensoorten vaak apart gevinifieerd. Bij deze wijn gingen de garnacha blanca en de macabeo samen in de RVS vergistingstank. Daarom is deze wijn geheel in balans. Eerst proef je kruidig en knisperend fris, maar dan laat het fruit van peer, perzik, mango en banaan zich gelden. Met daarna een bloemige en fruitige afdronk. Een zomerse Spaanse wervelwind in je glas, compleet met klepperende castagnetten. Bestel je Montsant Sense Cap Blanco hier >>> Proefpakket zomer We hebben deze zomer zoveel lekkere wijnen geselecteerd, die wil je vast allemaal proeven. Dat kan met dit prachtige proefpakket. Laat de zomer maar beginnen! Bestel je zomerse Henri Bloem  proefpakket wijn hier >>>   Alle informatie van deze zomerfolder lezen, download hier het hele pdf bestand >>>      
Lees meer

Wijnstokken, vorst en klimaatverandering

vr 23 april 2021
Henri Bloem
De wijnstok is aangepast aan een gematigd klimaat en is goed bestand tegen vorst (-15°C) in de winter wanneer hij in rust is. Zodra de knoppen opengaan, zijn de groene delen van de wijnstok erg gevoelig voor vorst. Vanaf -2°C kristalliseert het water in de plant, waardoor de cellen breken en de scheut verwelkt. De onontwikkelde knoppen groeien dan, maar ze produceren over het algemeen weinig druiven. De vorst op de wijnstok is niet uniform, het kan zijn dat alle knoppen bevroren zijn of een gedeelte. Soms is alleen de kop van de scheut bevroren; helaas is het dit deel waar de toekomstige druiventrossen zich bevinden. Met de klimaatverandering geven de mildere winters de voorkeur aan een eerdere knopbreuk, en een eerdere groei. De vorstperiodes in april hebben daardoor veel meer impact op de wijnstokken dan voorheen. Verschillende technieken worden toegepast om zich aan deze verandering aan te passen, op korte termijn de inzet van antivorstsystemen zoals rook (met kaarsen, kachels of strobalen), het mengen van luchtmassa's (met vaste en mobiele antivriestorens, helikopter over vliegen in de vroege ochtend), evenals sproeien of het gebruik van verwarmingskabels. Ook wijnbouw technische methoden worden aangepast, bijvoorbeeld zeer laat snoeien of een tweede snoei van de stok na de vorst. Op de lange termijn kan de wijngaard evolueren met laat bloeiende druivenrassen of met vruchtdragende secundaire knoppen. Soms zal de keuze van de wijnbouwer tegenstrijdig zijn tussen een willekeurig risico en een terugkerende kans, zoals het planten op een stuk grond dat niet erg vorst gevoelig is op de hoger gelegen gronden of op een productiever stuk grond in de dalen .    Bron: Harald Constant  
Lees meer

Wijnhuis in the picture Santa Duc

ma 12 april 2021
Henri Bloem
Aan de voet van de Dentelles de Montmirail bergen in de Vaucluse in Zuid-Frankrijk ligt Domaine Santa Duc van de familie Gras. De natuurlijke schoonheid van dit gebied is de dagelijkse bron van creatieve inspiratie voor de wijnmakers van dit wijndomein. Het Domaine wordt dan ook gezien als één van de supersterren van Gigondas wijn. 5e en 6e generatie wijnbouwers Inmiddels worden de wijngaarden bewerkt door de 5e en 6e generatie van de Gras familie. Deze wijnmakers hebben er mede aan bijgedragen om Gigondas op de kaart te zetten. De jarenlange expertise en ervaring stelt de Yves en Benjamin Gras in staat om te werken met de factoren die essentieel zijn voor het maken van goede wijnen. Dat betekent balans, elegantie, puurheid en diepte, wat je dan ook terugvindt in de wijnen. Gigondas staat natuurlijk bekend om de karakteristieke rode wijnen voornamelijk gemaakt van Grenache, Mourvèdre en Cinsault.  De familie Gras zet zich in om het beste uit deze nobele druiven te halen Volgens Robert Parker combineert Santa Duc de spierkracht en de rijkdom van een klassieke Gigondas met een mate van elegantie en zuiverheid die veel wijnen van deze appellatie vaak missen. Terroir De wijngaarden van Domaine Santa Duc zijn verdeeld over twee verschillende types terroir. Aan de ene kant is dat een ondergrond van kalk en mergel. Aan de andere kant zandgrond die rijk is aan rode klei en grof grind. De combinatie van deze contrasterende bodems brengt zeer evenwichtige wijnen voort. De meest historische wijngaarden liggen in Les Hautes Garriques lieu-dit op het grote plateau van Gigondas en hebben een iconische status. Wijnen die hier vandaan komen hebben een onmiddellijk herkenbare smaak van het terroir van Gigondas. Je herkent de duidelijke mineraliteit van de steenachtige bodems. Begin jaren negentig is er een start gemaakt met het renoveren en verfraaien van een vergeten Clos (ommuurde wijngaard), Clos Derrière Vieille, prachtig gelegen in het dorp Gigondas. Hier komt de icoonwijn van het domaine vandaan. Bevlogen wijnmakers Het is dankzij deze bevlogen Franse familie van wijnmakers, allen geboren aan de voet van de Dentelles de Montmirail heuvels, dat Henri Bloem deze prachtige wijnen in het assortiment mag hebben. En dat is weer een groot voordeel voor u.   Koop de wijnen van Domaine Santa Duc hier:                       Santa Duc Les Plans          Santa Duc Cötes du Rhône Quatre Terres  Santa Duc Gigondas              Santa Duc Gigondas Haut Garrique                    
Lees meer

Wijn van de maand van Mariska

wo 7 april 2021
Henri Bloem Arnhem
Domaine Lafond Lirac blanc Al heel lang een favoriet van Mariska! 100% biologisch, fris maar toch vol in de mond. Deze Zuid-Rhône (subregio Lirac) blend van grenache blanc, roussanne en viognier heeft het allemaal. De wijn krijgt een korte schil inweking en een lichte rijping op oude houten vaten, wat zorgt voor diverse fruittonen en kruidigheid zonder log te worden. Een perfecte partner voor romige gerechten. Lekker bij het pastagerecht dat Mariska voor jullie heeft bedacht, maar ook goed bij een in roomboter gebakken sliptongetje of een klassieke risotto met doperwtjes en tijm. Deze heerlijke wijn bestellen? Klik hier. Rigatoni (pasta) met voorjaarsgroente en pancetta   Nodig voor 4 personen: 250 gram rigatoni (of andere pasta) 200 gram pancetta 2 venkelknollen 200 gram groene asperges verse basilicum zwarte peper 2 grote eetlepels mascarpone ca. 100 gram geraspte Parmezaan   Pancetta in reepjes snijden, koekenpan verwarmen en pancetta langzaam bakken tot knisperend bruin. (Je kunt de pancetta ook vervangen door reepjes kip, salami, of de vega kipstukjes van de vegetarische slager. Vuur laag zetten. Venkel in reepjes snijden, bij de pancetta voegen en langzaam bakken (gaar als het zacht is en een beetje glazig). Ruim peper erbij. Pan met ruim water opzetten, als het kookt, pasta erbij volgens de verpakking. Ondertussen asperges in stukjes snijden van ongeveer een centimeter. Basilicum grof hakken (paar blaadjes bewaren voor de garnering). Asperges en basilicum toevoegen aan pancetta en venkel en kort roerbakken op hoog vuur. Na ongeveer 2 minuten mascarpone en parmezaan toevoegen. Pasta afgieten (wat kookvocht bewaren voor als de saus te dik is). Pasta toevoegen aan de saus. Nog wat extra peper naar smaak. Opdienen met een frisse salade Caprese erbij, extra basilicum en parmezaan kan geen kwaad. Eet smakelijk!!   Mariska Wijnkoperij Henri Bloem ArnhemAmsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem   | 026-4455220 | Whatsapp (06) 21 81 61 29  
Lees meer