Domaine Lafond Lirac blanc


Al heel lang een favoriet van Mariska! 100% biologisch, fris maar toch vol in de mond. Deze Zuid-Rhône (subregio Lirac) blend van grenache blanc, roussanne en viognier heeft het allemaal.

De wijn krijgt een korte schil inweking en een lichte rijping op oude houten vaten, wat zorgt voor diverse fruittonen en kruidigheid zonder log te worden. Een perfecte partner voor romige gerechten.

Lekker bij het pastagerecht dat Mariska voor jullie heeft bedacht, maar ook goed bij een in roomboter gebakken sliptongetje of een klassieke risotto met doperwtjes en tijm.

Deze heerlijke wijn bestellen? Klik hier.

Rigatoni (pasta) met voorjaarsgroente en pancetta

Recept Mariska

 

Nodig voor 4 personen:

  • 250 gram rigatoni (of andere pasta)
  • 200 gram pancetta
  • 2 venkelknollen
  • 200 gram groene asperges
  • verse basilicum
  • zwarte peper
  • 2 grote eetlepels mascarpone
  • ca. 100 gram geraspte Parmezaan

 

Pancetta in reepjes snijden, koekenpan verwarmen en pancetta langzaam bakken tot knisperend bruin. (Je kunt de pancetta ook vervangen door reepjes kip, salami, of de vega kipstukjes van de vegetarische slager. Vuur laag zetten. Venkel in reepjes snijden, bij de pancetta voegen en langzaam bakken (gaar als het zacht is en een beetje glazig). Ruim peper erbij.

Pan met ruim water opzetten, als het kookt, pasta erbij volgens de verpakking. Ondertussen asperges in stukjes snijden van ongeveer een centimeter. Basilicum grof hakken (paar blaadjes bewaren voor de garnering).

Asperges en basilicum toevoegen aan pancetta en venkel en kort roerbakken op hoog vuur. Na ongeveer 2 minuten mascarpone en parmezaan toevoegen. Pasta afgieten (wat kookvocht bewaren voor als de saus te dik is). Pasta toevoegen aan de saus. Nog wat extra peper naar smaak.

Opdienen met een frisse salade Caprese erbij, extra basilicum en parmezaan kan geen kwaad.

Eet smakelijk!!

 

Mariska

Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem
Amsterdamseweg 126, 6814 GJ Arnhem

arnhem@henribloem.nl | www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem 

 | 026-4455220 | Whatsapp (06) 21 81 61 29

FacebookTwitterInstagramYoutubePassie