Ingrediënten

2 rauwe Chioggia bieten

2-3 eetlepels hangop

25 gr. rucola

25 gr. waterkers

1 el. fijngesneden verse peterselie

1 el. fijngesneden verse dille

1 el. pijnboompitjes geroosterd

rasp van 1 citroen

citroensap naar smaak

peper en zout

1 el. olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Begin met het dun snijden van de Chioggia bieten. Liefst op een mandoline. Leg de plakken biet mooi op twee borden.
  2. Meng de hangop met de verse kruiden, de citroenrasp en peper en zout. Is het te dik voeg dan een beetje olijfolie toe en indien gewenst nog wat citroensap. Mix het goed, proef en maak op elk bordje een quenelle van de hangop.
  3. Bestrooi vervolgens met de pijnboompitjes, de rucola en waterkers en sprenkel hier nog wat olijfolie overheen.

Bron: https://miljuschka.nl/bietencarpaccio-met-frisse-kruidenhangop