De wijnen van Henri Bloem zijn gemaakt met passie, kennis en hard werken. Achter elke wijn schuilt het verhaal van de wijnmaker. Om eens in het hoofd van deze bevlogen vakmensen te kijken, gaan wij in deze rubriek in gesprek met hen.
In deze aflevering een gesprek met Elisabetta Gepetti van Fattoria Le Pupille:
Interviewer (IV): Waar heeft u het vak geleerd?
Wijnmaker (WM): Hier in Maremma, toen ik nog een tiener was.
IV: Wat is uw stijl van wijn maken, of wat is uw filosofie?
WM: I houd van wijnen die het mooie van Maremma weergeven, elegant en krachtig tegelijk.
IV: Welke wijn of wijnmaker heft uw stijl van wijn maken het meest beïnvloed?
WM: I ben een liefhebber van traditionele Bordeaux-stijl. Vroeger Giacomo Tachis en tegenwoordig Christian le Sommer vertegenwoordigen die passie voor Bordeaux.
IV: Hoe lang maakt u al wijn?
WM: Ik maak wijn sinds 1985.
IV: Voor wie zijn uw wijnen bedoeld?
WM: I maak de wijnen voor liefhebbers die de grote verschillen binnen het gebied kunnen waarderen.
IV: Welke raad kunt u meegeven aan iemand die overweegt uw vak te gaan uitoefenen?
WM: Onthoud goed waar je vandaan komt en prober dat over te brengen op de wijnen die je maakt!
IV: Kunt u iets vertellen over de wijnen van vandaag de dag?
WM: De Saffredi 2007 is een product van een magisch wijnjaar. Frisheid en zeer geconcentreerd fruit met tonen van menthol en balsamico.
IV: Wat is uw favoriete wijn/spijs combinatie?
WM: Padellata di Cinghiale, een traditioneel wildzwijn gerecht uit Maremma.
IV: Wat is uw favoriete wijn voor dagelijks gebruik?
WM: Ik drink graag rode Bourgognes.
IV: Hoe vindt u dat mensen uw wijnen het best kunnen benaderen?
WM: Onstpan en geniet!
IV: Wat maakt uw regio zo speciaal?
WM: Eerst het klimaat, vervolgens de natuur en dan de mensen.
IV: Waar spendeert u momenteel veel tijd aan?
WM: Ik ben bezig om ons bedrijf geschikt te maken voor wijntoerisme.
IV: Heel hartelijk dank voor uw tijd, het geeft ons een goed beeld van u en uw prachtige bedrijf.
WM: Graag gedaan. Ik zie u graag eens op Le Pupille.