Op naar Pasen: de Arnhemse Paasbox met recepten staat klaar!

Niets is fijner om met Pasen gezellig samen te zijn. Daarom hebben wij een Paas-wijn-pakket samengesteld om het nét iets makkelijker te maken of om wat meer inspiratie op te doen. Ook zit er bij het pakket bijpassende recepten die eenvoudig en lekker zijn.

  

In de Paasbox:


1x de frisse, rijke Knab Weisserburgunder Trocken

1x de milde en zacht, zoete Il Falchetto Moscato d’Asti

1x de romige Vina Cobos Felino Chardonnay

1x de mousserende, fruitige Soligo Col de Mez

2x de volle, zondoorstoofde Schola Sarmenti Roccamora Negroamaro

Nú: EUR 54,95 (normaal: EUR 69,35)

 

Mariska's Paasrecepten 2025

 

Salade geitenkaas,druiven en noot

Bijpassende wijn: Soligo Col de Mez Prosecco

 

Benodigdheden voor 2 personen:

1 venkel, met de mandoline fijn gesneden

handje rucola

100 gr pecannoten, geroosterd

2 geitenkaasjes

blauwe druiven(bakje)

balsamicoazijn

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels honing

 

Verwarm de oven op 200 gr, leg bakpapier op de bakplaat. Meng de druiven met de balsamico, olijfolie en peper en zout. Leg de druiven en de kaasjes op het bakpapier en plaats het geheel in de oven voor 15 min. Het is klaar als de kaasjes bruin op de bovenkant zijn. Meng de venkel met de rucola en de nog warme druiven met het vocht uit de oven met elkaar en leg de kaasjes erop. Bestrooi het met de noten en naar smaak met peper. Druppel op het laatst de honing erover.

  

Asperges met forel en citroenpasta

Bijpassende wijn: Felino Chardonnay

 

Benodigd voor 2 personen:

300 gr forelfilet of zalm

bosje verse kruiden italiaans

1 bio citroen (waarvan rasp van de hele citroen en sap van een halve)

70 gr parmezaan geraspt

roomboter 200 gr

pond witte geschilde asperges

peper en zout

olijfolie

pasta naar keuze, hier gebruik ik liguine pasta

 

Verwarm de boter met de kruiden (samengebonden met keukentouw) zonder dat het bruin gaat worden (dus laag vuur). Bak de vis op de huidzijde in klein beetje olijfolie kort aan, voeg de moot dan toe aan de boter en gaar het daar verder in door. Dat kost ongeveer 6 a 7 minuten (wellicht een keertje omdraaien). Kook ondertussen de pasta en de asperges zoals je dat zelf fijn vindt. Ik vind beetgaar het lekkerst. Als de vis gaar is na 6 a 7 min, haal het voorzichtig uit de boter en dek de vis af. Giet de pasta af, bewaar wat kookvocht, meng dat met een lepel boter, de ctroenrasp en sap, geraspte parmezaan, peper en zout naar smaak. Serveer de asperges naast de pasta en de vis, bestrooi op het bord met verse basilicum en parmezaan.

 

Lamskoteletten met kruidenboter

 Bijpassende wijn: Schola Sarmenti Roccamora

 

Benodigd voor 2 personen:

400 gr lamskotelet (2 per persoon)

2 tenen knoflook(plat en gekneusd)

2 halve sjalotjes

halve citroen

verse tak rozemarijn

verse tak tijm

4 eetlepels olijfolie

Voor de boter:

half bosje fijngesneden peterselie

half bosje fijngesneden bieslook

half theelepel kerrie

150 gr zachte boter

zout & peper naar smaak

 

Meng de knoflook, kruiden met de ui en de citroen en de olie in een zak (diepvries met een zipper) en doe de koteletten erbij. Lekkerste is dat je dit een dag van te voren doet. Dan trekken de smaken goed in. Minimaal een uur laten intrekken. Verwarm de oven op 170 graden, zorg dat je grillpan goed heet is en dep het vlees droog. Bak het kort aan beiden kanten en doe de koteletten daarna op de bakplaat in de oven voor nog 8 a 10 min. Meng ondertussen de ingrediënten voor de boter. Serveer met verse friet, kruidenboter erop en knapperige groene boontjes.

 

Ananas Delight!

Bijpassende wijn: Il Falchetto Moscato d’Asti

 

Benodigd voor 4 personen:

1 x verse ananas (al geschild in de koeling bij de AH te vinden) in blokjes gesneden

2 grote sinaasappels, sap geperst ervan en de rasp van de sinaasappel

half pak Bastogne koek (in de keukenmachine gemalen tot grove kruimels)

500 ml verse slagroom

1 theelepel kaneel

2 zakjes vanille suiker

1 zakje klopvast

reep pure chocolade

 

Doe 1 dag vantevoren de blokjes ananas met de sinaasappelsap in een bak en laat dit marineren. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de klopvast. Doe op het laatst de kaneel en de sinaasappelrasp erbij. Dit kan ook een dag van te voren, te bewaren in een spuitzak. Doe op het moment suprême in een mooi glas op de bodem een laagje bastogne kruimels, een laagje room en daarop de ananas. Aftoppen met geschaafde chocola. Lekkerrrr!

 

Geniet van het voorjaar en alvast fijne Pasen gewenst van ons hele team.

 

Let wel: dit aanbod is alleen verkrijgbaar bij Henri Bloem Arnhem en geldt tot en met 19 april 2025