Op vakantie willen we niet te moeilijk doen, maar wel lekker eten. Deze recepten zijn zowel thuis als op een enkel gaspitje te doen, dus ook op de camping makkelijk te maken. Voor deze keer geen uitgebreide proefnotities bij de wijn, maar wel per wijn een omschrijving. Fijne zomer gewenst, en geniet van deze heerlijke zonnige wijnen!

Mariska

Mariska juli/aug 2019

 

Mexicaans pannetje met nacho’s

 

Nodig:

200 gr half om half gehakt

1 ui gesnipperd

1 fijngesneden teentje knoflook

1 theelepel paprikapoeder

1 halve theelepel komijnpoeder

mespuntje cayennepeper

1 blikje mais

1 blikje kidneybonen

1 rode paprika in reepjes

1 gele paprika in reepjes

1 blik tomatenblokjes

1 avocado in stukjes

bakje zure room

geraspte kaas, hoeveelheid naar smaak.

Zak tortillachips naturel

Olijfolie om in te bakken

 

Zo doe je het:

 

Ui, knoflook en gehakt aanbakken, gelijk de kruiden erbij. Wanneer dit alles een beetje bruin is, paprika, mais en bonen erbij, even roerbakken op hoog vuur, na ongeveer 5 min. tomatenblokjes erbij. Dit laten sudderen voor ongeveer 15 à 20 min.  De zure room en kaas over de pan verdelen, deksel erop, klaar als kaas gesmolten is. (thuis in de oven op 190 graden, ongeveer 15 min totdat de kaas gesmolten is)

Bij het opdienen, avocado in blokjes over pan/schaal verdelen, en opeten met de tortilla chips erbij! Eet smakelijk.

Mexicaans pannetje

Boerenpannetje:

Nodig:

 Verse worst, bv. chipolataworstjes 4 x

500 gram aardappelkriel voorgekookt

500 gram wortel in stukjes van ongeveer 2 centimeter

500 gram Sperzieboontjes 2 x doorgesneden

100 gram ontbijtspek in stukjes

1 ui gesnipperd

Bekertje slagroom van 200ml

Geraspte Parmezaanse kaas, klein handje

Verse Italiaanse kruiden, gehakt

Peper en zout naar smaak.

Olijfolie om in te bakken


Zo doe je het:

 

De worst in stukjes snijden van ongeveer 3 cm groot, dit als eerste in de pan samen met de ui en ontbijtspek. Na ongeveer 5 min de groente erbij en de aardappeltjes. Roerbakken op hoog vuur voor 5 min. Verse kruiden erbij, peper en zout naar smaak en het bekertje slagroom. 20 min sudderen met deksel op laagste vuur (of korter, tussendoor prikken of de groente gaar is) als je ziet dat het droog aan het worden is, beetje water of nog beter, scheutje witte wijn erbij. Als alles gaar is afmaken met de Parmezaanse kaas eroverheen. Opdienen met een frisse salade erbij. Eet smakelijk!

Boerenpannetje

Hele fijne vakantieperiode!! 

Mariska

Wijnkoperij Henri Bloem – Amsterdamseweg 126 – 6814 GJ Arnhem
026-4455220 – arnhem@henribloem.nl – www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem