Ingrediënten:
5 vellen filobladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 kg witte asperges
100 ml slagroom
100 g Cambozola 70+ (zachte kaas), in blokjes
3 eieren
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in ringetjes
1 el olijfolie
Ovenschaal (ca. 20 x 25 cm)ingevet,
bakkwastje
Bereidingswijze:
Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, helemaal rond. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.
Meng de slagroom, de kaas, de eieren en de bosui in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met 1 vel filodeeg en bestrijk dit met het kwastje dun met olie. Herhaal dit met de 4 overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.