Viña Cobos is het resultaat van de visie van Paul Hobbs, een pionier die de uitdaging aanging om wijnen te maken op een niveau dat nog nooit eerder in Argentinië werd bereikt. En dat is hem gelukt! Paul Hobbs combineert zijn ervaring van een jeugd op de boerderij met een innovatieve wetenschappelijke benadering. Daardoor lukt het hem om wijnen te maken die op de meest pure wijze hun herkomst vertolken. Zijn eerste reis naar Argentinië in 1988 betekende het begin van zijn Zuid-Amerikaanse wijncarrière. Overtuigd van de potentie van het land, vond hij aansluiting bij de toonaangevende wijnmakers Andrea en Luis Marchiori. Deze samenwerking heeft geleid tot het toonaangevende wijnbedrijf Viña Cobos, dat vernoemd is naar de weg die langs de wijngaarden loopt. In de afgelopen twintig jaar hebben Hobbs en zijn team bij Viña Cobos zich gewijd aan het vinden en ontwikkelen van
wijngaarden in de twee belangrijkste teeltgebieden van Mendoza: Luján de Cuyo en Valle de Uco. Sommige van de wijngaarden zijn wel 80 jaar oud. Door nauwgezet beheer van de wijngaarden en het vinificatieproces, tonen de wijnen de ware essentie van hun terroir met finesse plus complexiteit. Sinds de productie van de eerste fles in 1999 heeft Viña Cobos de grenzen van de malbec en van Argentinië als wijnland verlegd.
Bramare; verlangen in een fles gevangen
In tegenstelling tot de klassieke wijnwereld heeft Argentinië maar weinig beschermde herkomstbenamingen. DOC Luján de Cuyo was de eerste (sinds 1993) en geldt alleen voor wijn van de malbecdruif. Er zijn 16 wijnbedrijven actief in deze subregio van Luján de Cuyo, maar er zijn vooralsnog maar een paar wijnen die het kwaliteitslabel mogen gebruiken. En daar is de cabernet sauvignon van Viña Cobos er één van. Bramare is het Italiaanse woord voor ‘verlangen’ en is een eerbetoon aan de familie Marchiori. De druiven voor deze wijn komen van jongere wijngaarden met een bodem van klei, leem en grind. De gunstige ligging op het noordoosten en de hoogte van 1000 meter boven zeeniveau zorgen voor optimale condities. De wijn rijpt 18 maanden op Amerikaans eiken en wordt niet gefilterd