Kom alvast in vakantiesferen met dit heerlijke Italiaanse gerecht. Een glaasje Garofoli Kòmaros rosé mag hierbij natuurlijk niet ontbreken!
Ingrediënten voor 4 personen
- 250g gemengde zeevruchten (evt. diepvries)
- 100g rivierkreeftjes
- 200g spaghetti
- 3 tenen knoflook
- 5 el olijfolie
- 1/2 tl gemalen chilipeper
- 1 citroen
- 1 bosje peterselie
- 2 el olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
- Laat de gemende zeevruchten ontdooien.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit ondertussen de olie in een koekepan en bak de knoflook 2 minuten.
- Voeg de zeevruchten toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de rivierkreeftjes toe en bak nog 1 minuut.
- Breng op smaak met chilipeper en zout.
- Snijd de citroen in kwarten.
- Schep de pasta door de zeevruchten.
- Bestrooi met peterselie en serveer met de citroen.
- Besprenkel naar smaak met de olijfolie extra vierge.