Spaghetti met zeevruchtenKom alvast in vakantiesferen met dit heerlijke Italiaanse gerecht. Een glaasje Garofoli Kòmaros rosé mag hierbij natuurlijk niet ontbreken!


Ingrediënten voor 4 personen

  • 250g gemengde zeevruchten (evt. diepvries)
  • 100g rivierkreeftjes
  • 200g spaghetti
  • 3 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 tl gemalen chilipeper
  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el olijfolie extra vierge

Garofoli Komaros

Bereidingswijze

  • Laat de gemende zeevruchten ontdooien.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verhit ondertussen de olie in een koekepan en bak de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de zeevruchten toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de rivierkreeftjes toe en bak nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met chilipeper en zout.
  • Snijd de citroen in kwarten.
  • Schep de pasta door de zeevruchten.
  • Bestrooi met peterselie en serveer met de citroen. 
  • Besprenkel naar smaak met de olijfolie extra vierge.