Lauwwarme Bonensalade

 

Ingrediënten:

295 g gegrilde rode paprika's 

740 g bonenmix kidney, bruine & witte bonen 

 400 g gekruid gehakt

1 teen knoflook

5 el olijfolie

2 tl gerookte pimenton

500 g cherrytomaten

3 el balsamicoazijn

15 g basilicum (alleen de blaadjes)

150 g mini buffelmozzarella

75 g rucola

 

Bereiden:

Laat de paprika uitlekken in een vergiet en doe in een kom en snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paprika, bonen, pimenton, peper en eventueel zout toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.

Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Klop de rest van de olie samen met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur het basilicum in stukjes.

Verdeel het bonenmengsel over een grote platte schaal. Of verdeel het over 4 borden. Verdeel de tomaat, mozzarella en rucola erover en besprenkel met de dressing en garneer met het basilicum.

Als je wilt, kun je er brood bij eten.