Blacktiger saladeDit heerlijk frisse gerecht is eenvoudig te maken en smaakt onder andere uitstekend bij de 'Black Tie' van Cave Pfaffenheim. Veel Elzasser wijnen zijn cépage wijnen (wijnen gemaakt van één enkel druivenras).
Deze unieke uitgave van Cave de Pfaffenheim is gemaakt van twee edele druivenrassen uit de Elzas: Riesling & Pinot Gris . Proef deze wonderschone assemblage genaamd ‘Black Tie’, eventueel in combinatie met de niet te versmaden Black Tigers! Een wijn om onbeperkt culinair van te genieten!

Pfaffenheim black tieIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram groene asperges
  • zout
  • 200 gram peultjes
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 250 gram Blacktigers, ontdooid
  • 75 gram veldsla of fijne bladsla
  • 2 eetlepel gehakte bieslook

Voor de dressing:

  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepel citroensap

Bereiden:

  • Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Halveer ze en kook ze 4 minuten in water met zout. Maak de peultjes schoon en kook ze 3 minuten bij de asperges.
  • Giet de groentes af en spoel er koud water over.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. 
  • Dep de Blacktigers droog met keukenpapier. 
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de Blacktigers, asperges en de peultjes 3 minuten. 
  • Verdeel de veldsla over 4 borden. Schep de asperges, peultjes en garnalen op de sla. 
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk deze over de salade. 
  • Strooi de bieslook en pijnboompitten erover.

Wijnadvies:

Cave de Pfaffenheim Black Tie