Dit heerlijke recept is eenvoudig te bereiden en smaakt fantastisch met een glas Malbec van Pascual Toso.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels verse peterselie (plat, fijngesneden)
- 1 eetlepel verse basilicum (fijngesneden)
- 1 eetlepel verse thijm
- 1 teen knoflook (gepeld)
- 6 eetlepels olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- 4 biefstukken
Bereidingswijze:
- Doe de kruiden in een kom en pers de knoflook erboven uit.
- Roer de olie erdoor en breng op smaak met zwarte peper.
- Besmeer de biefstukken aan beide kanten met de kruidenolie.
- Bewaar het vlees afgedekt in de koelkast, maar laat het bijtijds weer op kamertemperatuur komen.
- Leg de biefstukken op een ingevet rooster boven heet vuur en gril in 3-4 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer halverwege.
- Bestrooi de biefstukken na het grillen met zout.