Ingrediënten:
2 tomaten
½ tl chilipoeder
1 eetl hete mosterd
4 eetl rode wijnazijn
4 eetl olijfolie
versgemalen peper en zout
½ rode- en ½ groene fijngesneden paprika
1 fijngesneden ui
4 entrecotes
Bereiden:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Roer in een kom de chilipoeder met de mosterd en de wijnazijn door elkaar.
Voeg dan geleidelijk 3 eetlepels olijfolie toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Schep de ui, paprika en tomaat door het oliemengsel en roer alles goed door elkaar.
Laat deze saus minstens 1 uur staan alvorens hem te gebruiken.
Zorg voor een gloeiend hete grillpan.
Bestrijk de entrecotes met de rest van de olie en rooster ze op de grillpan in 6-8 minuten
mooi bruin van buiten en rosé van binnen.
Keer de entrecotes regelmatig om zodat ze gelijkmatig kleuren en kruid ze tijdens dit
proces met versgemalen peper en zout.
Pak het vlees in aluminiumfolie en laat het vlees even rusten. Snijd daarna de entrecotes in
plakjes en verdeel deze over de voorverwarmde borden en serveer met de salsa.
Lekker met gebakken krieltjes en rucola.