Hét bewijs dat boerenkool geen stevige kost hoeft te zijn!
Ingrediënten:
1 ciabatta (afbakbrood)
6 el olijfolie
500 g boerenkool
1 citroen
6 ansjovisfilets in olijfolie (blikje 46 g)
1 teen knoflook
125 ml kookroom
125 ml melk
300 g kipfilet in stukjes
30 g kappertjes
75 g Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met 2 el olie, bestrooi met peper en eventueel zout en rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de croutons afkoelen.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend op middelhoog vuur tot het zacht is. Schep op een grote, platte schaal. Pers de citroen uit. Snijd de ansjovis fijn en laat het in een steelpannetje op laag vuur smelten. Voeg de citroensap toe en pers de teen knoflook erboven en roer de kookroom en de melk erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Verdeel de kip en kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de croutons en schaaf de kaas erover.
* Variatietip:
Bak de laatste 2 min. van de oventijd 3 el pijnboompitten met de croutons mee en strooi ze over de boerenkool.