Ingrediënten:
350 gram rivierkreeftjes
1 theelepel komijn
2 theelepels vissaus
4 eetlepels limoensap
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
15 muntblaadjes, fijngesneden
1 theelepel suiker
2 gerookte kipfilets, in kleine blokjes gesneden
1 wortel, geraspt
100 gram tuinbonen, gekookt en dubbel gedopt
1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 zak veldsla
1-2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
Bereiding:
Doe de rivierkreeftjes in een grote kom. Meng in een kleine kom de komijn, vissaus, limoensap, olijfolie, sesamolie munt en suiker. Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel dan over de garnalen. Laat even marineren. Voeg kip, wortel, tuinbonen, komkommer, lente-ui en veldsla toe. Schep om en serveer in individuele porties of op een grote schaal. Bestrooi met het sesamzaad.