Witlof met kip en peer

 

Ingrediënten:

150 ml karnemelk

100 g roquefort (blauwaderkaas)

70 g pecannoten

400 g bleekselderij

450 g witlof

160 g gerookte kipfilet (stuk)

2 handperen

75 g veldsla

Bereiden:

Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.

Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken.

Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.

Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes.

 Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.