Zomer 2021 - dat het nu nog niet zo vlot met het weer mag de pret niet drukken. Wij bij Henri Bloem hopen dat u heerlijk aan het genieten ben, of het op uw vakantie adres of lekker thuis is.
Gemak dient de mens
We herhalen nog eens een heerlijk recept, een eenpansgerecht dat perfect combineert met onze wijnen.
Boerenpannetje
Ingrediënten:
- Verse worst, bv. chipolataworstjes 4 x
- 500 gram aardappelkriel voorgekookt
- 500 gram wortel in stukjes van ongeveer 2 centimeter
- 500 gram Sperzieboontjes 2 x doorgesneden
- 100 gram ontbijtspek in stukjes
- 1 ui gesnipperd
- Bekertje slagroom van 200ml
- Geraspte Parmezaanse kaas, klein handje
- Verse Italiaanse kruiden, gehakt
- Peper en zout naar smaak.
- Olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze:
- Sij de worst in stukjes snijden van ongeveer 3 cm groot
- Fruit de ui
- Doe de worst samen met het ontbijtspek in de pan
- Bak ongeveer 5 minuten
- Voeg nu de groente en de aardappeltjes toe
- Roerbak ongeveer 5 minuten op hoog vuur
- Doe nu de verse kruiden erbij, peper en zout naar smaak en het bekertje slagroom.
- Laat vervolgens 20 minuten sudderen met deksel op laag vuur (tussendoor even controleren wanneer de groente gaar is) als je ziet dat het droog aan het worden is, beetje water of nog beter, scheutje witte wijn erbij.
- Als alles gaar is afmaken met de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Opdienen met een frisse salade erbij. Eet smakelijk!
Wijntip
Drink dit eenpansgerecht met een heerlijke rode huiswijn van Henri Bloem