Chocoladetaart | Henri BloemBestellingen vanaf € 75,- gratis thuisbezorgd in Nederland. Gratis levering in België en Duitsland vanaf € 150,-.
< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie bij afleveren zien.
Klop de eieren en de bloem in en kom met een handmixer in 5 minuten schuimig. Doe de suiker in een pan en overgiet hem krap met water (maximaal 50 gr. water). Niet roeren! Laat de suikerstroop karamelliseren tot vrij donker, neem de pan van het vuur en klop de boter er in stukjes doorheen. Doe dat heel rustig omdat elke keer als je een klontje boter toevoegt, de karamel iets afkoelt en het water uit de boter opneemt in plaats van dat het verdampt. De karamel zal iets spetteren. Roer flink om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk boter door de karamel wordt opgenomen.
Giet de warme karamel in een dun straaltje bij het bloem- eimengsel terwijl je met de mixer klopt. De karamel moet warm zijn, zodat het mengsel niet hard wordt.
Smelt de chocolade au bain-marie en meng hem door het beslag.
Bekleed de rand en de bodem van de vorm met bakpapier. Giet het beslag erin en bak de taart in de oven, 145 graden, in 45 minuten gaar. De taart rijst flink en zal de hele vorm vullen. Beweeg de vorm licht heen en weer om te controleren of de taart gaar is: hij moet in het midden nog wat trillen, maar niet vloeibaar zijn. Bij het afkoelen ontstaat zijn definitieve vorm.
Laat de taart een paar uur bij kamertemperatuur afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm. (kan ook een dag eerder.)
Serveren: snijd smalle punten, want deze taart is dodelijk…..