Wijnadvies:

 

Weingut Prechtl, Grüner Veltliner 'Ried Längen’, Oostenrijk

 


Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

 

4 biologische kalfsribeye's (haal ze een uur voordat je gaat bakken uit de koelkast)
Peper en zout naar smaak
2 sjalotjes (snipperen)
20 gram verse gember (raspen met fijne kaasrasp)
20 peperkorrels
0,2 liter ongezoete slagroom
0,1 liter witte wijn
2 eetlepels olie
1 eetlepel roomboter 


Bereidingswijze:  

Kalfsribeye

Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.

Bak de kalfsribeye's op hoog vuur (1 minuut per kant) in 2 el olie en 1 el roomboter. Haal ze uit de pan en leg ze in de voorverwarmde oven. Laat de olie en het braadvocht in de pan. Fruit hier de gesnipperde sjalotten in, voeg de geraspte gember en de groene peperkorrels  toe en blus met de witte wijn. Nadat je de wijn 1 minuut hebt laten inkoken giet je de slagroom erbij. Laat nog eens twee minuten op hoog vuur inkoken en voeg daarna naar smaak peper en zout toe.

Haal 5 minuten nadat je ze erin gezet hebt de kalfsribeye's uit de oven, de saus is nu ook klaar. Leg ze op voorverwarmde borden, breng op smaak met peper uit de molen en zeezout. Verdeel de gembersaus over de ribeye's en serveer direct met een groene salade en gebakken aardappeltjes.

De kruidigheid en het volume van de wijn vormen een mooi samenspel met het pittige romige van de saus en het delicate kalfsvlees.