Achter elke wijn schuilt het verhaal van de wijnmaker of wijnmaakster. Om eens in het hoofd van deze bevlogen vakmensen te kijken, gaan wij in deze rubriek in gesprek met hen. In deze aflevering een gesprek met Sandrine Logette van Champagnehuis Duval Leroy
Interviewer (IV): Waar heeft u het vak geleerd?
Wijnmaker (WM): Bij Duval Leroy, waar ik momenteel ook werk.
IV: Wat is uw stijl van wijn maken, of wat is uw filosofie?
WM: Verrijking van het terroir door microvinificatie.
IV: Welke wijn of wijnmaker heft uw stijl van wijn maken het meest beïnvloed?
WM: Ik ben onafhankelijk ingesteld, dus ga vooral van mijn eigen kracht uit.
IV: Hoe lang maakt u al wijn?
WM: Ik ben 20 jaar oenoloog en maak sinds 6 jaar wijn.
IV: Voor wie zijn uw wijnen bedoeld?
WM: Wijn wordt gemaakt voor iedereen.
IV: Welke raad kunt u meegeven aan iemand die overweegt uw vak te gaan uitoefenen?
WM: Zorg voor een onafhankelijke geest, een wijde blik, wees origineel en durf buiten de hokjes te denken.
IV: Kunt u iets vertellen over de wijnen van vandaag de dag?
WM: Wij maken gebalanceerde wijnen, wijnen met karakter en concentratie.
IV: Wat is uw favoriete wijn/spijs combinatie?
WM: Ik ben gek op chocolade desserts zoals fondant, rood fruit tiramisu of Île Flottants met Duval Leroy Rose
IV: Wat is uw favoriete wijn voor dagelijks gebruik?
WM: Normaal gesproken drink ik alcohol bij het eten. Ik drink niet dagelijks.
IV: Hoe vindt u dat mensen uw wijnen het best kunnen benaderen?
WM: Mensen moeten nieuwsgierig zijn, interesse hebben en met open vizier de wijnen tegemoet treden. En vooral een eigen mening hebben.
IV: Wat maakt uw streek zo speciaal?
WM: Door de geografische ligging genereert het Champagnegebied een enorme verscheidenheid aan verschillende terroirs.
IV: Heel hartelijk dank voor uw tijd, het geeft ons een goed beeld van u en uw prachtige bedrijf.