Paasmenu | Henri BloemBestellingen vanaf € 75,- gratis thuisbezorgd in Nederland. Gratis levering in België en Duitsland vanaf € 150,-.
< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie bij afleveren zien.
Voorgerecht: Avocado crèmesoepje met warm gerookte zalm
Ingrediënten:
3 rijpe avocado’s
750 ml visbouillon ( van tabl.)
125 ml room
Half glas witte wijn
75 gr. ( warm ) gerookte zalm
Bieslook
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees met de wijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Breng de bouillon aan de kook. Zet de pan van het vuur en roer er de avocadopuree doorheen met een staafmixer of garde. Roer de room door soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm licht en garneer de soep met de zalm en de bieslook.
Hoofdgerecht: Lamskoteletten met gebakken krieltjes en verse voorjaarsgroeten.
Idee: Maak de mayonaise aan met Italiaanse kruiden voor bij de krieltjes.
Nagerecht: Zomerkoninkjes-tiramisu
Ingrediënten:
500 g Hollandse aardbeien
160 g poedersuiker
250 ml slagroom
1 vanillestokje
250 g mascarpone
300 ml zoete witte wijn
1 pak lange vingers
125 g frambozen
Snijd de kroontjes van de aardbeien en pureer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker met de staafmixer. Halveer de rest van de aardbeien en bestrooi ze met 2 el poedersuiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er met een mespunt uit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en de rest van de poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal (ovenschaal 15x20) en besprenkel met 150 ml wijn. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel er de rest van de lange vingers, wijn, het mascarponemengsel, de gehalveerde aardbeien en frambozen over. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.