Dit heerlijke gerecht leent zich bij uitstek voor een gezellig zomers diner.
Drink hierbij onze nieuwe wijn uit Soave, de Duca di Frassinello
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gram rivierkreeftjes
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels vissaus
- 4 eetlepels limoensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 15 muntblaadjes, fijngesneden
- 1 theelepel suiker
- 2 gekookte kipfilets, in stukjes gescheurd
- 1 wortel, geraspt
- 100 gram tuinbonen
- 1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1 krop Romeinse sla of veldsla
- 1-2 eetlepels sesamzaad of gehakte amandelen, geroosterd
Bereiding:
- Doe de rivierkreeftjes in een grote kom.
- Meng in een kleine kom de komijn, vissaus, limoensap, olijfolie, sesamolie munt en suiker.
- Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel dan over de garnalen. Laat even marineren. Voeg kip, wortel, tuinbonen, komkommer, lente-ui en Romeinse sla toe.
- Schep om en serveer in individuele porties of op een grote schaal.
- Bestrooi met het sesamzaad.