Ingrediënten:

250 gr. pure chocolade, in stukjes

150 gr. hazelnootpasta

1 blikje(ca. 400gr.) gecondenseerde melk

40 gr. boter

½ theel.  grof zeezout

Extra nodig: bakblik van 20x20 bekleed met bakpapier/siliconenmatje

 

Bereiden:

Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de boter toe en blijf roeren tot het is opgenomen.  Dan de kom uit het water halen en op een plank zetten. Voeg dan de hazelnootpasta en de gecondenseerde melk toe en roer tot een glad mengsel. Giet het chocolademengsel in het bakblik, bestrooi met zeezout en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Neem de fudge uit het bakblik en snijd het in blokjes.

Variatietip: Wilt u liever een pure variant dan vervangt u de hazelnootpasta door pure chocoladepasta.

Combinatietip: Schenk daarbij de gekoelde, heerlijke, mousserende Chocolate in a Bottle of een zwoele, weelderige Pedro Ximénez, Reserva de Familia van Bodegas Málaga Virgen.

Fudge met grof zeezout