Bij heerlijke wijnen horen heerlijke gerechten. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, maar zal uw gasten versteld doen staan! Heerlijk met een glas Critèra Primitivo van Schola Sarmenti.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram parelhoenfilets
- 25 gram boter
- 2 uien, grof gehakt
- 2 tl kerriepoeder
- 50 gram bloem
- 4 dl kippenbouillon
- 3 el zilveruitjes
- 1 dl slagroom of crème fraîche
- peterselie
- selderie
- bieslook
- 2 el olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm boter in een steelpan en fruit hierin de gehakte uien met de kerrie.
- Voeg de bloem toe en roer alles dor elkaar.
- Giet de bouillon, scheutje voor scheutje, toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
- Voeg de zilveruitjes en de room toe en vervolgens de fijngehakte tuinkruiden.
- Snijd de parelhoenfilets klein en bestrooi met zout en peper.
- Verwarm de olie in een wok en bak hierin de filets rondom bruin en gaar in circa 5 minuten.
- Schep de parelhoen bij de saus en verwarm het geheel nog 5 minuten.
Serveertip:
- Lekker met gekookte tagliatelle en komkommersla met ananas.
Wijnadvies:
- Schola Sarmenti, Primitivo 'Critèra', Puglia Italië