Ingrediënten:
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- 5 à 6 appels
- 2/3 theelepel kaneel
- 2,5 eetlepel amandelschaafsel
- 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker of honing
- Poedersuiker
- eventueel 1 ei, opgeklopt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
Was ondertussen de appels schoon en dep droog. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de bladerdeeg tegen elkaar aan en zorg voor een hele kleine overlapping van het deeg.
Plaats de stukjes appel dakpansgewijs op het bladerdeeg en bestrooi met kaneel, suiker en amandelen. Bestrijk het bladerdeeg inclusief de randen met ei.
Plaats de taart in de oven en bak deze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi de taart met een beetje poedersuiker en serveer.
Advies bijpassende wijn: Domaine Fontanel, Muscat de Rivesaltes, L'Age de Pierre.