Bloemkool met truffel-roomsaus en tagliolini
vr 21 augustus 2015
Henri BloemIngrediënten:
1 bloemkool
3 uien
15 gr tijm
50 gr walnoten
5 el olie
250 gr cherrytomaten aan de tak
2 sjalotten
1 teen knoflook
80 gr truffel-paddenstoelentapenade
250 ml soja cuisine
300 gr tagliolini
Extra nodig: een grote en een kleine ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook 3 min., giet af en laat goed uitlekken. Snijd de uien in halve ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de ui, tijm, 3 el olie, bloemkool, peper en eventueel zout in een ruime ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Leg de tomaatjes in de kleine ovenschaal en rooster de laatste 10 min. mee.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de tapenade en soja toe en warm 3 min. op laag vuur mee.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af en meng met de bloemkool. Verdeel de roomsaus erover en leg de tomaatjes erop. Garneer met de walnoten en dien direct op.