Tomatenrisotto met chorizo


 

PORTIES: 3 personen

MOEILIJKHEIDSGRAAD: gemiddeld

VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 200 gr chorizo grof gesneden (ook lekker met salami i.p.v. chorizo)
  • ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 200 gr risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 1 L groentebouillon tegen de kook aan
  • 100 gr mascarpone
  • verse basilicum naar smaak
  • Parmezaanse kaas naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Doe de chorizo samen met de ui en de knoflook in een droge pan, de chorizo geeft voldoende vet vrij. Bak het geheel aan tot de ui glazig wordt.
  2. Voeg de tomatenpuree en de cherrytomaatjes toe. Bak dit twee minuten mee voordat je de rijst toevoegt.
  3. Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glazig worden. Doe dan de tomatenblokjes en een eerste soeplepel van de groentebouillon bij de rijst in de pan. Laat de rijst de bouillon zoveel mogelijk opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt. Herhaal dit tot de bouillon op is of de rijst helemaal gaar is.
  4. Roer de mascarpone en verse basilicum door de risotto. Verwarm het geheel tot de mascarpone gesmolten is.
  5. Serveer de tomatenrisotto met geraspte Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: Ohmyfoodness