Mariska's wijn van de maand mei 2019

Elke maand kiest één van onze een wijn, waar we enthousiast van worden en die een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Mariska voegt daar dan een recept van zichzelf bij.

Deze maand dus de:

Petit Sios Costers del Segre

 Petit Siós van Costers del Sió

Deze wijn komt uit Costers del Segre een relatief klein wijngebied ten westen van Barcelona.
Viognier is één van haar favoriete druivensoorten, dus deze Petit Siós die geperst wordt uit viognier, chardonnay en muscat viel gelijk bij haar in de smaak.

Wat eet Mariska daarbij….

Pokebowl

Pokebowl met zalm en gemarineerde venkel (voor 4 personen)

Nodig:                                                                   

400 gram Sushirijst
300 gram gerookte zalm
1 venkel
1 gele paprika
1 komkommer
4 kleine wortels, schoon geschraapt
1 grote avocado

Voor de marinade van de venkel:
1 eetlepel zwart sesamzaad
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
2 eetlepels citroen

Voor de krokante bite:
4 eetlepels panko paneer
1 eetlepel olijfolie
80 gram pijnboompitten 

Kook de rijst volgens de verpakking, laat het afkoelen tot lauwwarm.

Hak of schaaf de venkel fijn met de mandoline, meng alles voor de marinade door elkaar en laat dat 15 minuten intrekken. Hak de overige groenten zo fijn mogelijk, het mooiste is allemaal even groot. Houd alles wel gescheiden, dat is mooier bij de bordopmaak.

Snijd de zalm in kleine stukjes. 
Rooster de pijnboompitten kort in de koekenpan, laat afkoelen.
Maak olijfolie warm in dezelfde koekenpan, en bak de panko paneer krokant bruin. Laten uitlekken op keukenpapier.

Gebruik een diep bord of een schaaltje om de pokebowl op te maken.
Schep de rijst in de kom, verdeel hierover per vakje de groenten, zalm en de pijnboompitten.
Afmaken met extra sesamzaadjes en de crunch van panko paneer. 

Eet smakelijk! 

Wijnkoperij Henri Bloem – Amsterdamseweg 126 – 6814 GJ Arnhem
026-4455220 – arnhem@henribloem.nl – www.henribloem.nl/henri-bloem-arnhem