Officieel maak je tiramisu in een grote schaal maar ik vond het wel leuk om tiramisu in een glaasje te maken. Is weer eens wat anders.

Ingrediënten voor 6 glaasjes tiramisu:

 125 ml slagroom

 125 ml mascarpone

 1 el suiker of meer als je van zoet houdt

 18 lange vingers

 1 kopje sterke espresso + 1 tl suiker

 Scheut marsala of amaretto

 Cacao

 

Bereiding:

 Klop de mascarpone los met een lepel.

Klop de slagroom met een flinke el suiker lobbig en meng dit door de mascarpone.

Zet een kopje sterke espresso en voeg een tl suiker toe en een flinke scheut marsala of amaretto.

Verdeel een el van het mascarpone mengsel in een glaasje.

Breek een lange vinger in 2en en doop deze in de koffie.

Leg de helften op de mascarpone.

Leg hierop weer een el mascarpone.

Doop 2 lange vingers, ieder voor de helft in de koffie en steek deze in de room.

Voeg nog een laatste lepel room toe en garneer het geheel met cacao.