Groentequiche

Ingrediënten:

6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

200 g broccoli

2 el olijfolie

250 g gehakt

400 g Hollandse wok groente

4 eieren

250 g slagroom

150 g geraspte pittig belegen kaas 

2 Provençaalse kruiden

Keukenspullen:

quichevorm (Ø 26 cm)

hapjespan

garde

Bereiden:                                                                                                                                                                      Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Laat de plakjes overlappen en druk de randen goed aan.                                                                                                        Kook de broccoli 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.                                                                   Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehakt rul. Voeg de wok groente toe en roerbak nog  4 min. en meng tot slot de broccoli erdoor.

Verdeel de gehakt met groente over de deegbodem. Klop de eieren los met de slagroom, kaas, kruiden en peper en zout. Schenk over de groenten.

Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.