Spaghetti Vongole | Henri BloemBestellingen vanaf € 75,- gratis thuisbezorgd in Nederland. Gratis levering in België en Duitsland vanaf € 150,-.
< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie bij afleveren zien.
½ tl chilivlokken (strooier) of rode peper gesnipperd
200 g tomatenblokjes
75 ml droge witte wijn
Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water.
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes, peper toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.