Dit heerlijke Italiaanse pastagerecht is eigenlijk elke dag lekker. Zeker in combinatie met Adega de Pegões Colheita Seleccionada. Die is ook elke dag lekker!
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg vongole (schaaldieren)
2 tenen knoflook
5 g platte peterselie
1 sjalot
250 g spaghetti
5 el olijfolie
½ tl chilivlokken (strooier) of rode peper gesnipperd
200 g tomatenblokjes
75 ml droge witte wijn
Bereidingswijze:
- Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water.
- Snijd de knoflook en peterselie fijn.
- Snipper de sjalot.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min.
- Voeg de tomatenblokjes, peper toe en bak 5 min. op hoog vuur.
- Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
- Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.