Pasta VongoleDit heerlijke Italiaanse pastagerecht is eigenlijk elke dag lekker. Zeker in combinatie met Adega de Pegões Colheita Seleccionada. Die is ook elke dag lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg vongole (schaaldieren)

  • 2 tenen knoflook

  • 5 g platte peterselie

  • 1 sjalot

  • 250 g spaghetti

  • 5 el olijfolie

  • ½ tl chilivlokken (strooier) of rode peper gesnipperd

  • 200 g tomatenblokjes

  • 75 ml droge witte wijn

Bereidingswijze:

  • Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water.
  • Snijd de knoflook en peterselie fijn. 
  • Snipper de sjalot.  
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. 
  • Voeg de tomatenblokjes, peper toe en bak 5 min. op hoog vuur. 
  • Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
  • Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.

Wijn/spijs combinatie:

Adega de Pegões, Colheita Seleccionada