Ingrediënten:

2 kilo Mosselen ( 2 pers. )

Droge witte wijn

1 ui

1 teen knoflook

100 gr. Chorizo

1 zak pittige roerbakgroente

2 tl Tijm

2 tl Oregano

100 ml Koksroom

 

Bereiding:

Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele
kapotte mosselen. Snipper en fruit de ui. Voeg daarna een vol glas witte wijn
toe en de mosselen. Stoof de mosselen ong. 5 minuten tot ze open zijn. De
mosselen uit de schelp halen en apart zetten.

Snij de knoflook fijn. Snij de chorizo in kleine reepjes.
Knoflook bakken, voeg de chorizo toe. Laat even bakken en voeg daarna de
pittige roerbakgroente toe met de kruiden. Even omscheppen. Voeg dan een half
glas witte wijn toe en dan de koksroom Tot slot worden de mosselen toegevoegd.
Serveren met een stuk witbrood of zelfgemaakte friet.