De Martino / (2018)
Old Bush Vines Las Cruces
Min of meer “vergeten” stokken uit vervlogen tijden, maar wel heel bijzonder.
- Rode wijn
- malbec, carmenère
- Cachapoal Valley
-
Lekker bij een pepersteak.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Wat een concentratie en wat een complexiteit. Het lijkt wel of beide zijden van de Andes in deze wijn vertegenwoordigd zijn met hun beste druiven, te weten malbec en carmenère: dik, sappig fruit in een bijna gekonfijte setting zorgen voor veel spanning in deze wijn.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: malbec, carmenère
- Land: Chili
- Regio: Cachapoal Valley
- Karakter: Krachtig
- Serveren rond: 16°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 10 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2018
- Producent: De Martino
- Dit product is lekker bij:
Lekker bij een pepersteak.
De paradepaardjes van de familie De Martino zijn de Single Vineyard wijnen. Hier worden kosten noch moeite gespaard om het uiterste uit de bodem en het microklimaat (terroir) te halen. Meer dan 300 wijngaarden worden slechts gebruikt voor die druiven, waar het beste resultaat mee behaald kan worden Deze wijnen krijgen een opvoeding van ten minste 12 maanden op Frans eiken, terwijl de opbrengsten per ha. beduidend lager zijn dan bij hun andere wijnen. Een strenge selectie waarborgt de hoogste kwaliteit. De wijngaard dateert uit 1945 en beide druivensoorten staan er door elkaar heen. Door zeer rigoureus te snoeien kon dit mooie product ontstaan. 24 maanden heeft de wijn op eiken gelegen.
Het is alweer ruim driekwart eeuw geleden dat Pietro de Martino zijn geboorteland Italië achter zich liet om zijn opgedane wijnkennis in Chili te gaan toepassen. En met succes!
Nog altijd is De Martino een familiebedrijf dat inmiddels zo’n 300 ha. wijngaard tot zijn beschikking heeft. En niet alleen in Maipo, de oorspronkelijke thuisbasis. In het hele land wordt gezocht naar de best mogelijke omstandigheden om daar met de beste druiven de beste wijnen te maken: van heerlijke alledaagse wijnen tot juweeltjes, waar de passie voor het wijn maken vanaf spat.
Hier gaat behoud van oude tradities dus perfect hand in hand met het optimaal benutten van de modernste technologieën, waarbij respect voor de natuur een belangrijke rol speelt. Zo was De Martino het eerste Zuid-Amerikaanse bedrijf dat hun wijnen CO2-neutraal op de markt kon brengen door hun uitgekiende en weloverwogen filosofie. Al hun wijnen zijn biologisch en hun eigen slogan “Reinventing Chili” belooft ook nog veel voor de jaren die voor ons liggen. De Martino zet Chili goed op de (wijn)kaart, getuige de vele prijzen die het bedrijf jaarlijks in de wacht sleept.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.