• Prosecco Colbelo Extra Dry Prosecco Colbelo Extra Dry - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Prosecco Colbelo Extra Dry Prosecco Colbelo Extra Dry - www.henribloem.nl - Henri Bloem

Merotto /

Prosecco Colbelo Extra Dry

Een prosecco die in het glas danst!

  •   Mousserend
  •   glera
  •   Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
  •  

    Heerlijk als feestelijk apéritief of bij oesters.

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Zeer delicate en fijne mousse. Fijne en frisse geur van appels en exotisch fruit. Zeer gebalanceerd en mondvullend. Uiterst chique Prosecco!

  • Wijn type: Mousserend
  • Soort: glera
  • Land: Italië
  • Regio: Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
  • Karakter: Fruitig en soepel
  • Alcohol: 11.00%
  • Serveren rond: 10°C
  • Bewaaradvies: Nu op dronk
  • Producent: Merotto
  • Dit product is lekker bij:

    Heerlijk als feestelijk apéritief of bij oesters.

Deze Colbelo komt van de steile, op het zuiden gelegenheuvels van San Martino. De grote verschillen in temperatuur hier zorgen voor de perfecte rijping van de Prosecco-druif met het behoud van al zijn aroma. Bij Extra Dry zou je denken aan Extra Droog maar dat is niet zo. Deze Colbelo is iets minder droog dan de Raye Brut van Merotto.

 

Merotto

Graziano Merotto's reis begint in Col San Martino, een landelijk dorp genesteld tussen weilanden en hellingen, nog ver verwijderd van de glans die het uiteindelijk zou bereiken als het epicentrum van toekomstige productie van mousserende wijn. In 1972 startte Grazieano zijn wijnhuis met de productie van Sur Lie-wijn van Glera. Eind Jaren zeventig wordt de eerste autoclaag in gebruik genomen in het bedrijf en vanaf dat moment begint Graziano te experimenteren met de Martinotti-Charmat-methode onder leiding van de oenoloog-dichter Piero Berton. Graziano Merotto heeft altijd veel respect gehad voor de Pinot-druiven. In de jaren 80 waagt hij zich, gedreven door zijn passie, met nederigheid in de wereld van de klassieke methode, waarbij hij zijn pupritres en alles wat nodig is gebruikt om een niche van flessen te produceren, bijna persoonlijk van aard. Begin jaren 90 is La Primavera di Barbara geboren. Een hoogwaardige Prosecco vernoemd naar zijn dochter, Barbara. In 1997 komt de eerste editie van Rosso Dogato op de markt. een wij die de tand des tijds doorstaat. De naam is afgekeid van de lange rust io Franse eikenhouten staven, deels Tonneau en deels Barrique. Het etiket, historisch versierd met luchtballonnen, draagt een belangrijke voodschap van "verder gaan". In 2001 registeert Graziano officeel het merk Merotto en kiest ervoor om de huidige fles te gebruiken, personaliseerd en onderscheidend, met een slank maar levendig ontwerp. In 2009 is de Cuvée del Fondatore Graziano Merotto Rive (rivieroever) di Col San Martino Brut geboren na jaren van werk in de wijngaard en kelder. In 2015 is de eerste vintage van Casté Extra Dry geboren, Afkomstig van de gelijknamige Colle il Castello. Graziano geeft de voorkeur aan deze enkele wijngaard vanwege zijn unieke topografische en morfologische kenmerken. Het resultaat is een wijn die de meerst typische uitdrukking van Prosecco Superiore DOCG vertegenwoordigt. In 2018 wordt de Integral Extra Brut geboren. Gemaakt van een selectie van druiven van de oudste wijnstokken om een bijzonder gastronomische wijn te produceren: fris, elegant maar assertief. In 2021 wordt het 50 jarige jebileum gevierd met Cuvée del Fondatore 50 Graziano Merotto; een Prosecco Superiore DOCG. 

 

 

1 review
  • door: Albert Mohr - 16-08-2024

    Fijne Prosecco Hele lekkere prosecco, mooie afdronk. Al paar keer bijbesteld. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Aanrader.

Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.