Robertson Winery / (2022)
Ruby Cabernet
Fruitbommetje!
- Rode wijn
- ruby cabernet
- Robertson
-
Gebakken struisvogelbiefstuk met abrikozensaus.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
In de neus veel sappig fruit en een beetje rokerig met tonen van tabak. Rijk in smaak met zachte tannines. Een uitstekende borrelwijn.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: ruby cabernet
- Land: Zuid-Afrika
- Regio: Robertson
- Karakter: Fruitig en soepel
- Alcohol: 13.00%
- Serveren rond: 15°C
- Bewaaradvies: Nu op dronk.
- Oogstjaar: 2022
- Producent: Robertson Winery
- Dit product is lekker bij:
Gebakken struisvogelbiefstuk met abrikozensaus.
Wie nog nooit heeft gehoord van ruby cabernet, welnu: het is een kruising (van origine uit Californië), tussen de cabernet sauvignon en carignan (een druivensoort uit o.a. de Rhône). Een druivensoort waar Rowan Botha van Robertson Winery graag mee werkt en we weten nu waarom. Dit is een van die wijnen die Robertson groot heeft gemaakt. Makkelijk en al snel na het uitbrengen drinkbaar en barstensvol fruit. Prima wijn als aperitief, maar voor een feest of een etentje misstaat deze wijn echt niet.
De Robertson Vallei heeft zijn bekendheid voor een deel te danken aan de grote hoeveelheden rozen die daar groeien. Daarnaast zijn er natuurlijk de wijngaarden, onder andere die van Roberston Winery, genoemd naar de wijnstreek. In 1942 is Robertson Winery opgericht en heeft zich sindsdien bewezen als een van de meest innovatieve “wineries” van Zuid-Afrika.
Bij Robertson Winery draait het allemaal om samenwerking. Het terroir, het water, de natuur en de menselijke hand. De hele gemeenschap van het kleine stadje werkt en bouwt mee aan de wijnen van Robertson, wat het bij uitstek een product om te delen maakt; genieten doe je samen!
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.