Domaine Bott-Geyl /
Crémant d'Alsace
Bott-Geyl maakt prachtige zuivere wijnen met veel mineraliteit en respect voor traditie, natuur en kwaliteit. Biologisch gecertificeerd en biodynamisch.
- Mousserend
- petit auxerrois, pinot blanc, pinot noir
- Elzas
-
Apéritief, zeevruchten, vis en zelfs bij friszoete desserts.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Elegante neus, fris, hint van bloemen maar een volle rijke droge smaak, impressies van marsepein, amandelen en in geur en smaak brioche tonen die een mooie verfijning geven.
- Wijn type: Mousserend
- Soort: petit auxerrois, pinot blanc, pinot noir
- Land: Frankrijk
- Regio: Elzas
- Karakter: Fris droog
- Serveren rond: 6°C
- Bewaaradvies: Nu op dronk.
- Producent: Domaine Bott-Geyl
- Dit product is lekker bij:
Apéritief, zeevruchten, vis en zelfs bij friszoete desserts.
De AOC Crémant d’Alsace is bestemd voor de mousserende Alsacewijnen, geproduceerd middels een tweede gisting op fles (Methode Traditionnelle). Dezelfde methode als in de Champagne. De kwaliteit is mede door 24 mnd gistlagering overweldigend.
Bott-Geyl is één van de topproducenten uit de Elzas. Jean-Christophe Bott staat aan het roer van dit wijndomein te Béblenheim. Na ervaringen te hebben opgedaan in het buitenland, onder meer in Australië, Zuid-Afrika maar ook het klassieke Bourgogne, past hij zijn praktijkervaring toe op zijn Elzassers. De wijnen werden en zijn hoog gewaardeerd in de pers. Bij Domaine Bott-Geyl worden alle druiven geperst d.m.v. zwaartekracht, daartoe is een geheel wijnkelder gebouwd. De wijnen liggen zo lang mogelijk "sur lie" en worden pas vlak voor botteling gefilterd. Ook met het toepassen van sulfiet zit Bott-Geyl op minder dan de helft van wat is toegestaan. De filosofie is om met zo min mogelijke bemoeienis zuiver natuurlijke wijnen te produceren. Deze wijn is dus een echte natuurlijke wijn.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.