• Viejas Tinajas Cinsault Viejas Tinajas Cinsault - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Viejas Tinajas Cinsault Viejas Tinajas Cinsault - www.henribloem.nl - Henri Bloem

De Martino / D.O. Secano Interior/Coelemu (2022)

Viejas Tinajas Cinsault

Viejas Tinajas, amforen i.p.v. rvs of eiken!

  •   Rode wijn
  •   cinsault
  •   D.O. Secano Interior/Coelemu, Itata Valley
  •  

    Bij de barbecue

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Opvallend licht paarse kleur; beetje jamachtig fruit van kersen en bessen in de mond. Geen zware wijn, eerder teer en lichtvoetig. Toch heeft deze wijn stijl en combineert hij uitstekend bij wat lichtere gerechten.

  • Wijn type: Rode wijn
  • Soort: cinsault
  • Land: Chili
  • Regio: Itata Valley
  • Subregio: D.O. Secano Interior/Coelemu
  • Karakter: Elegant
  • Alcohol: 13.00%
  • Serveren rond: 15°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 5 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2022
  • Producent: De Martino
  • Dit product is lekker bij:

    Bij de barbecue

De cinsault (vroeger hermitage genoemd) is een lichtkruidige druif, die je met alle egards moet behandelen, om hem niet te dominant te laten worden. Opvoeding op eiken zou hem zwaar en log maken en daarom heeft De Martino ervoor gekozen om de wijn, volgens eeuwenoude traditie, te laten rijpen in grote oude terracotta amforen. De stokken komen van een 50-jaar oude wijngaard in het relatief droge Coastal Mountain massief, 400 km. ten zuiden van Santiago.

De Martino

Het is alweer ruim driekwart eeuw geleden dat Pietro de Martino zijn geboorteland Italië achter zich liet om zijn opgedane wijnkennis in Chili te gaan toepassen. En met succes!

Nog altijd is De Martino een familiebedrijf dat inmiddels zo’n 300 ha. wijngaard tot zijn beschikking heeft. En niet alleen in Maipo, de oorspronkelijke thuisbasis. In het hele land wordt gezocht naar de best mogelijke omstandigheden om daar met de beste druiven de beste wijnen te maken: van heerlijke alledaagse wijnen tot juweeltjes, waar de passie voor het wijn maken vanaf spat.

Hier gaat behoud van oude tradities dus perfect hand in hand met het optimaal benutten van de modernste technologieën, waarbij respect voor de natuur een belangrijke rol speelt. Zo was De Martino het eerste Zuid-Amerikaanse bedrijf dat hun wijnen CO2-neutraal op de markt kon brengen door hun uitgekiende en weloverwogen filosofie. Al hun wijnen zijn biologisch en hun eigen slogan “Reinventing Chili” belooft ook nog veel voor de jaren die voor ons liggen. De Martino zet Chili goed op de (wijn)kaart, getuige de vele prijzen die het bedrijf jaarlijks in de wacht sleept.

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.