Château Malartic-Lagraviere / Graves (2016)
Grand Cru Classé
- Rode wijn
- merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot
- Graves , Bordeaux
-
Lamsstoof met wintergroenten.
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de producent
Intens paarsrode kleur. Tonen van cassis, rijpe kersen, balsamico en cederhout. Volle, kracahtige smaak van zwarte bessen, pruimen, mokka en vanille.
- Wijn type: Rode wijn
- Soort: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot
- Land: Frankrijk
- Regio: Bordeaux
- Subregio: Graves
- Karakter: Elegant
- Alcohol: 13.50%
- Serveren rond: 17°C
- Bewaaradvies: Nu lekker, tot 10 jaar na de oogst.
- Oogstjaar: 2016
- Producent: Château Malartic-Lagraviere
- Dit product is lekker bij:
Lamsstoof met wintergroenten.
De originele naam is “Domaine de la Gravière” en is gevestigd in het oudste wijngebied van Bordeaux, Pessac-Léognan. Aan het einde van de 18eeeuw was het wijngoed in het bezit van de familie Maurès en de naam werd veranderd in Malartic-Lagravière naar een beroemde zee-admiraal, Hyppolyte, Count of Malartic. In 1996 kwam het wijngoed in het bezit van Michèle en Alfred-Alexandre Bonnie, die de 53 ha wijngaarden stevig onder handen namen. Hier worden in de indrukwerkende vatenkelder wijnen gemaakt volgens traditionele principes op basis van zwaartekracht. Het domein beschikt over terroir van gravel en klei en de druiven worden met de grootste precisie onderhouden. De wijngaarden worden het hele jaar door geploegd en er wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Malartic-Lagravière is één van de 6 Bordeaux châteaux die zowel rode als witte wijnen produceren. Totale productie 230.000 flessen. Blend van 45% cabernet sauvignon, 45% merlot, 8% cabernet franc en 2% petit verdot, voor de witte wijn 80% sauvignon en 20% semillon. Rode wijn rijpt 15 tot 22 maanden en de witte wijnen 10 tot 15 maanden op barriques, waarvan 40 tot 70% nieuw is.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.