Sumarroca /
Sumarroca Cava Brut Reserva
Lichtgele kleur. Fris aroma waarin de fruittonen van de basiswijn vermengen met noten van gebak door een rijping van twee jaar. Het gehemelte is fris en fruitig met fijne bubbels, aangenaam geïntegreerd in de structuur van de cava.
- Mousserend
- xarel-lo, macabeo, parellada
- Penedès
- Proefnotitie
- Informatie
- Over de wijn
- Over de producent
Lichtgele kleur. Fris aroma waarin de fruittonen van de basiswijn vermengen met noten van gebak door een rijping van twee jaar. Het gehemelte is fris en fruitig met fijne bubbels, aangenaam geïntegreerd in de structuur van de cava.
- Wijn type: Mousserend
- Soort: xarel-lo, macabeo, parellada
- Land: Spanje
- Regio: Penedès
- Karakter: Fruitig en soepel
- Alcohol: 12.00%
- Serveren rond: 10°C
- Producent: Sumarroca
Apart gefermenteerd op basis van de druivensoort. Statische klaring gedurende 24 uur. Fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 14ºC gedurende 18 dagen. Rijping in 'sur point' gedurende ongeveer 24 maanden.
De oorsprong van Sumarroca is te vinden in het dorpje Llimiana, gelegen in het gebied Lleida, Catalonië. Het familiebedrijf is in het begin van de jaren tachtig verhuisd naar de Penedès, waar diverse wijnhuizen werden aangekocht. Vandaag de dag is Sumarroca één van de grootste huizen in de regio, hypermodern met de nieuwste technieken, maar altijd oog voor traditie. Na vergisting rust de wijn ruim een jaar op fles.
Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.