• Sios Nature Tinto Sios Nature Tinto - www.henribloem.nl - Henri Bloem
Sios Nature Tinto Sios Nature Tinto - www.henribloem.nl - Henri Bloem
[BIOLOGISCH]

Costers del Sió / (2022)

Sios Nature Tinto

Indrukwekkende organische wijn met rijp zwart fruit en een volle romige afdronk.

  •   Rode wijn
  •   syrah
  •   Costers del Segre
  •  

    Paté en kaas. 

  • Proefnotitie
  • Informatie
  • Over de wijn
  • Over de producent

Helder, diep granaatrood van kleur. Expressieve en complexe aroma's. Tonen van rood en zwart fruit (bramen, pruimen en zwarte kers) gecombineerd met een kleine kruidige toets. Volle, elegante smaak met tonen van rood en zwart fruid en met hints van specerijen en prachtig geïntegreerd hout. Perfect, gebalanceerde wijn met een heerlijk lange afdronk.

  • Wijn type: Rode wijn
  • Soort: syrah
  • Land: Spanje
  • Regio: Costers del Segre
  • Karakter: Vol en romig
  • Alcohol: 14.50%
  • Serveren rond: 18°C
  • Bewaaradvies: Nu lekker, tot 3 jaar na de oogst.
  • Oogstjaar: 2022
  • Producent: Costers del Sió
  • Dit product is lekker bij:

    Paté en kaas. 

Van de Hort del Marcial is een kleine biologische wijngaard waar deze meest karakteristieke syrah druiven worden geproduceerd. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Fermentatie van de druiven in Frans eiken vaten. Deze Sios Nature is de meest waarheidsgetrouwe en meest pure uitdrukking van de syrah druif.

Costers del Sió

Het begon allemaal met de ambitie van een rusteloze man, Juan de Porcioles, die altijd had gedroomd van het leven op het land en het cultiveren van het land door wijnen te produceren met een duidelijke persoonlijkheid en van de hoogste kwaliteit. In 1992 kocht de familie Porcioles-Buixó het landgoed. Door hard werken en enthousiasme heeft het landgoed zich snel ontwikkeld tot een met een eigen karakter. In 1998 plantte hij zijn eerste wijngaard, Vinya Vella. Het landgoed is 700 ha groot, waarvan 71 ha zijn beplant met wijnstokken. De wijnkelder van Costers del Sió is uitgerust met de nieuwste technologie, zo is er een microvinificatiekamer waar de men doorlopend tests uitvoert om een ​​continue verbetering na te streven. 

Volgens Juan Porcioles "begint een goede wijn in de wijngaard en we moeten er goed voor zorgen". Een breed scala aan druivensoorten staan aangeplant: Tempranillo, Garnacha, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Viognier; Men experimenteert ook met nieuwe rassen en klonen, die toekomstige wijnen zullen

Er zijn nog geen reviews beschikbaar. Schrijf zelf een review
Login om een review te plaatsen

Wachtwoord vergeten

Laatst bekeken

Er zijn nog geen laatst bekeken artikelen.